Index | Forum afgesloten i.v.m. te grote risico's nieuwe AVG-wetgeving...
 

Resultaten behaald met het SCDiet, zowel positief als negatief


  Schrijf zelf ook een verhaal en overtuig anderen !  
 

 

N.B. Als u niet het SCDiet gevolgd heeft, maar toch uw verhaal kwijt wilt, dan kunt u dat kwijt in deze rubriek.
 
     

  Resultaat van woensdag, 09 oktober 2013  
  Hallo,
Ik heb sinds 1.5 jaar Proctitis. Sinds twee maanden ben ik de eerste keer bezig met SCDiet. Ik ben sindsdien helemaal klachten vrij. Tevens had ik last van mijn maag. Ik weet het van mij zelf als ik maag pijn krijg, heb ik last van mijn darmen.
De internist zegt de genezing van mijn darmen niks mee te maken met dieet, omdat ik in mijn rectum een ontsteking heb. Dus volgens hem de vitaminen etc. geen enkele invloed heeft.
Sinds dat ik dit dieet volgt, voel ik mij zeker helderder en blijer Ik ben zeker een aantal kilos afgevallen, maar dat vind ik niet zo erg. Ik hoop het dat ik geen terugval krijgt.

groetjes,
maria

 
     
  Resultaat van donderdag, 14 maart 2013  
  Ik, met Crohn, volg nu bijna 10 jaar dit dieet. Het blijft moeilijk om het voor 100% vol te houden, maar zodra de darmproblemen beginnen, keer ik er altijd weer naar terug.

Soms voel ik me net een chimpansee. Ik leef voornamelijk op groente, fruit en nootjes, aangevuld met goudse kaas, eieren en onbewerkt vlees. Maar ik zie het dieet niet als een belemmering, integendeel. Ik zie het als mijn reddingslijn waar ik altijd naar terug kan en die zorgt dat ik kan blijven werken en genieten.

Wel geeft het altijd stress als iemand anders mijn eten klaar maakt. Je moet het altijd uitleggen, en daar heb ik meestal geen zin in. Het idee achter het dieet is best complex voor een buitenstaander merk ik. Het zij zo, het belangrijkste is dat ik me goed voel.

 
     
  Resultaat van woensdag, 19 december 2012  
  Dag lieve mensen,

Mijn naam is suzanne, en ik heb mijn artritis psoriatica onder controle met dieet. Wat heel erg op het scdieet lijkt. Ik eet wel een beetje carbs, als het maar glutenvrij is, en ik eet ook geen nachtschade, zure dingen, citrusvruchten, e621, en nog een aantal dingen.

Ik was een paar jaar geleden aan de mtx, diclovenac en het hele feest. Nu ben ik al meer dan een jaar medicatievrij, en ook pijnvrij als ik me goed aan het dieet hou.
Nu ben ik erg verbaasd en onder de indruk dat de behandeling van reuma/darm gerelateerde ziektes niet met dieet behandelt wordt. En dat dokters hier over het algemeen niet achterstaan.

Daarom ben ik nu een boek aan het schrijven met verhalen van mensen die beter zijn geworden van een reuma achtige ziekte, en hoe ze het gedaan hebben. Dit om mensen die de diagnose krijgen, of op een gegeven moment besluiten dat hun behandeling anders moet. Dat er een bundel is met verhalen van mensen en tips hoe die het aangepakt hebben. Om ze te inspireren dat het mogelijk is.

Heb jij je ziekte onder controle? Wil je het graag delen en anderen inspireren? En mag ik 1.5 tot 2 uur van je tijd hebben om naar je verhaal te luisteren? Wil je dan met mij en een aantal anderen in het boek om je verhaal te vertellen? Graag! Mail me @ info@nomadz.nl.

Groeten suzanne

 
     
  Resultaat van dinsdag, 20 november 2012  
  Hoi, ik ben nu 6 maanden met het dieet bezig en vind het ongelooflijk: ik heb bijna geen buikpijn en branded maagzuur meer en mijn lichaam is zo veel rustiger! Heerlijk! Dit ervaar ik iedere dag nog als een klein wonder :-).

De reden dat ik hier iets wil schrijven is tweezijdig. Ten eerste, voor wie net begint: ik had 't behoorlijk zwaar de eerste maand, vooral de eerste week, dat ik met SCD begon en had ook een terugval na 1,5 maand - zet door! Ten tweede, ik heb geen ziekte van Crohn of CU maar ben 'gediagnostiseerd' met prikkelbare darmsyndroom/ spastische darm en heb een breuk in mijn middenrif: weet dus dat het dieet hiervoor ook lijkt te werken.

Prettige neveneffecten van dit dieet: mijn doorbloeding is zoveel beter, ik heb 't warm ipv zo vaak koud, ik kan nu soms tegen wijn :-), ben minder stram en ik heb geen last van wagenziekte meer :-). Er zijn een paar kleine nadelen. Ik sport wel maar ben nog steeds niet even actief qua energiehuishouding als op topdagen voor het dieet, heb op sommige dagen zo'n zin in de knapperigheid van koekjes & chips (groentechips is toch anders, gaat ook niet goed bij mij overigens) en heb 't idee dat mijn spieren anders - wat pappiger - zijn dan voorheen: maar al deze zaken neem ik voor lief nu er zo'n grote verbetering heeft opgetreden. Moeilijkste vind ik nog wel dat ondanks dat het makkelijk is om allerhande zaken niet te eten (want ik word er ziek van) het minder sociaal is omdat je bij gelegenheden toch weer net iets anders eet, behalve wanneer je zelf 't feestje geeft natuurlijk :-D.

Ik ben als baby opgenomen geweest omdat ik maar melk bleef overgeven - de gevoelige opgezette pijnlijke buik, moeite met ademhalen en spreken, zeurderige pijn, krampen, winderigheid, obstipatie, steken, heeel veeel overgeven, misselijkheid, continue branded maagzuur, plotselinge flauwtes, duizeligheid en alle lichaamswarmtewisselingen & vermoeidheden die daarbij komen kijken: het was er voortdurend - 30 jaar lang. En nu dus bijna niet meer! Zelf geloof ik dat ik gewoon een erg sensitief lichaam heb waarbij alle rust welkom is, dus weg met de prikkels die continue inname van suiker & zetmeel genereren.

Ik volg het dieet strikt en daarnaast eet ik nog steeds weinig vlees (biologisch dan, was voorheen vegetarier): dat gaat dus prima als je verder gewoon veel groenten(sap), amandelbrood, noten, fruit(sap), gedroogde vruchten en toegestane kaas nuttigt. Ik was even opgehouden met yoghurt (andere oven waarin het niet lukte om die te maken) maar yoghurtmachine is zojuist besteld en heb nu al weer zin in die lekkere zachte yoghurt! Dat is ook van belang omdat ik wil zorgen dat ik voldoende probiotica in mijn darmen heb. Vanaf volgende maand ga ik namelijk voorzichtig dingen toevoegen - zoals bloem en melk, zodat ik soms eens een maaltijd kan eten zonder deze vantevoren te hebben voorbereid/ meegenomen. Maar ik ben wel van plan om het dieet als standaard te blijven aanhouden.

Succes voor iedereen die er mee gaat beginnen of net begonnen is!
M.

 
     
  Resultaat van zaterdag, 17 november 2012  
  Salaam.

Ik heb de ziekte van crohn.

Ik ben dit jaar veel in het buitenland geweest.eerst twee maanden in marakech.
daar had ik geen last van crohn .het ging steeds beter.hoe langer ik daar verbleef
hoe beter ik me voelden.toen ik terug kwam naar nederland begonnen de klachten
ik ging weer voor 5 weken naar het midden oosten zonder remecade meenemen
ook daar werdt mij ziekte rust. Mijn crohn was zo rustig dat ik geen remecade
nodig

heeft iemand ook ervaring met crohn in buitenland?

Ps het is echt europesche ziekte want in afrika komt niet voor.

 
     
  Resultaat van dinsdag, 09 oktober 2012  
  Hola, ik ben Joop en woon in Sitges/Barcelona. Ik ben nu bijna twee maanden bezig met het dieet en mijn darmen zijn vanaf dag ťťn een stuk rustiger geworden. Ik heb al 27 jaar CU en ik kan me niet herinneren dat ik zo'n rustige periode heb gehad. Alleen mijn energiepeil lijkt iets lager te liggen dan toen ik nog koolhydraten mocht eten. Ik hoop dat dat ook nog goed komt, dat zou helemaal fantastisch zijn. Ik ben echt super streng voor mezelf.
Een zonnige groet uit Sitges, Joop

 
     
  Resultaat van maandag, 24 september 2012  
  Er is een kookboek in de maak met recepten die koolhydraatarm zijn. Het boek richt zich op mensen met candida, coeliakie, overgewicht, ziekte van crohn, burnout, vage moeheidsklachten, darmklachten, en verder voor iedereen die gezond en zonder e-nummers wil eten.

Wil je op de hoogte blijven, geef je dan op voor de nieuwsbrief.
Dit kan via g.russcher.nn@kliksafe.nl

 
     
  Resultaat van dinsdag, 07 augustus 2012  
  Ik ben nu zo'n 2,5 maand bezig met het sc dieet. Ik heb colitis en had weer een opvlamming.
Ik moest eigenlijk weer aan de prednison, maar ik was net begonnen met dit dieet en merkte meteen al een duidelijk verschil.
Het is inderdaad in de supermarkt heel goed etiketten lezen. Maar op den duur vind je wel produkten die je mag hebben.
Ik vind het wel heel moeilijk om brood zonder koolhydraten te vinden. Ik heb het proberen te bakken en dat was een ramp. Dus nu vervang ik mijn brood door eieren e.d.
Het is een andere wijze van leven, maar ik kan het iedereen aanraden!
Jammer dat hier nog zo weinig over bekend is bij de MLD artsen.

 
     
  Resultaat van woensdag, 06 juni 2012  
  Voor mij gaat het ook beginnen.
De yoghurt is klaar en staat in de koelkast. Vanavond ga ik hem ophangen zodat ik morgen alle recepten kan maken voor het startersdieet.
Ik heb sinds november 2011 darmontsteking en gebruik daar ook al een aantal maanden medicijnen voor.
Het wordt steeds erger met erge buikkramp en veel buikpijn en misselijkheid.
Ik heb er veel zin in en hoop dat dit mij van mijn klachten gaat verlossen.

RG

 
     
  Resultaat van zaterdag, 19 mei 2012  
  Beste Beste Mensen,


Ik hoop dat iemand mij kan helpen..ik heb al enige tijd de volgende klachten, een vieze smaak in mijn mond,ik heb een verlaagd libido heb helemaal geen zin meer,winderigheid,verstopping,soms diarree, en het lijkt net of iemand in mijn buik knijpt doet onwijs pijn,ook begin ik een buikje te krijgen het lijkt wel of mijn spieren weggaan ook val ik af in gewicht..
Ik ben al bij verschillende artsen geweest maar wordt telkens weggestuurd dat het tussen me oren zit maar ik weet van mezelf dat het niet zo is...Ik voer een oorlog lijkt het wel..

Ik laat mijn email achter hageneess@hotmail.com

Graag zou ik van iemand willen vernemen waar een serieuze arts zit in de omgeving van den haag of in den haag die dit allemaal dus wel serieus neemt

Ik hoop wat van iemand te horen heb het gevoel dat ik met mijn rug tegen de een muur sta en geen kant op kan..

groetjes Youri

 
     
  Resultaat van vrijdag, 18 mei 2012  
  Goedemorgen allemaal,

ik heb eigenlijk een vraag en hoop dat iemand die kan beantwoorden: ik heb nu een ontsteking (Crohn) en wil liever niet de voorgeschreven medicijnen gebruiken. Remicade is voorgeschreven maar ik ben nog niet begonnen. Vraag: is het verantwoord om met dit dieet te beginnen zonder de medicijnen te nemen, of moet ik die toch eerst echt ook nemen?

Mijn reden om geen medicijnen te willen nemen (althans geen prednison, remicade of humira) is dat deze allen als ťťn van de bijwerkingen kunnen hebben: angst/depressie.
Ik heb hier ook op internet de ervaringen over gelezen.
Ik slik anti depressiva tegen een zeer ernstige angst stoornis. Het gaat prima met me, maar ik heb een levenslange indicatie. Ben ik ok mee.

8 jaar geleden, toen bij mij Crohn werd geconstateerd, heb ik cetacort oid gekregen, enfin het ging geestelijk binnen 2 dagen he-le-maal mis, ik was echt zo gek als een deur en doodsbang. Dit risico wil ik koste wat kost vermijden, zeker zolang mijn kind nog thuis woont.

Nu ben ik afgelopen maandag via de eerste hulp opgenomen met een actieve ontsteking op de grens dunne/dikke darm, bekende Crohn plek.
Ik kreeg gelijk prednison pillen, heb ik geweigerd. Toen hebben ze me remicade voorgesteld, maar bij de uitleg werd ook duidelijk dat hier dezelfde bijwerking kan optreden. Toen zelf op humira gekomen, maar ook daar een risico.
Het risico is volgens de artsen te verwaarlozen, maar ik kan niet genoeg benadrukken dat elk risico moet worden uitgesloten.
Helaas is er dus geen medicijn zonder deze bijwerking (overigens schrik ik me ook kapot van alle bijwerkingen die sowieso vaak optreden volgens de bijsluiters, wat een gif).

Nu wil ik dus eigenlijk proberen door mn eten aan te passen de ontsteking te kalmeren. Zo zoekend kwam ik hierop.
2 Jaar geleden heb ik een koolhydraat arm dieet gevolgd, gewoon om af te vallen, dat ging toen perfect. Nadat ik geopereerd ben (niet aan mn darmen oid) is het niet gelukt dat dieet aan te houden. Inmiddels ben ik de afgevallen kilo's weer aangekomen, en dat zijn er veel.

Ik had besloten dat ik ook niet meer zo ging eten, omdat het toch wel een heel uitgezoek was etc. MAAR als ik nu lees dat dit kan helpen bij Crohn en ik daardoor misschien geen medicijnen hoef te slikken, dan overweeg ik het toch wel weer serieus.

Maargoed, nogmaals dus mijn vraag: zou ik dit kunnen starten en dan zonder medicijnen, of is het toch nodig sowieso om de actieve ontsteking weg te krijgen dat ik medicijnen neem?

Ik weet dat jullie geen artsen zijn waarschijnlijk, maar misschien ervaringen van mensen die dit ook hebben gedaan?

Alvast heel erg bedankt voor het lezen van mijn ellenlange verhaal!


AdŤle.

 
     
  Resultaat van donderdag, 03 mei 2012  
  Hallo,

Na veel lezen heb ik nu de stap gezet. Morgen is de dag dat ik ga beginnen aan het scd dieet.

Ik ben een vrouw van 25 jaar en heb ruim 5 jaar last van hevige darmkrampen. 2 jaar geleden is bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld en slik hier entocort en Imuran voor. Echter nemen deze medicijnen de pijnlijke krampen en de ontstekingen niet weg en deze krampen ik heb dagelijks ongeveer 15 keer.

Ik ben erg benieuwd hoe mijn lichaam zal gaan reageren. Het lijkt mij wel even wennen om geen brood meer te kunnen eten, maar als het uiteindelijk werkt, zal dat het zeker waard zijn.

Succes voor iedereen die aan het dieet gaat beginnen of al begonnen is!

Groetjes Jennifer

 
     
  Resultaat van dinsdag, 28 februari 2012  
  Hoi iedereen,

IK ben erg blij om jullie verhalen te horen, wat zijn de meeste toch positief! Ik slik nu entocort, en heb eigenlijk niet veel klachten. Zelden buikpijn, alleen soms wel diarree.. maar dat komt door het eten wat ik eet. Verder ben ik ook wel erg moe, en kan ik gerust heel de middag doorslapen! Nu is mijn vraag.. wat kan ik het beste als ontbijt eten??!!!

Ik laat mijn mail achter en vraag of iemand van jullie mijn persoonlijk mailt, en wat tips kan doorgeven!!

Ik heb 6 jaar de ziekte van crohn en ben een vrouw van 21 jaar. Ik kijk gelukkig altijd positief door het leven, omdat als ik teleurgesteld of down ben ik echt nergens meer zin in heb!!

Dit is mijn email: femme_dumaroc@hotmail.com

Hoop gauw wat van iemand te horen!!! Heel erg bedankttt en wens je allemaal heel veel sterkte!!!!

 
     
  Resultaat van vrijdag, 17 februari 2012  
  Beste mensen,

Ik volg nu dit SCDiet al een paar maanden(3 a 4 mnd). Al mijn bloedwaarden zijn goed! En ik ben ontstekingvrij!. Alleen qua klachten, die zijn nog niet weg....dat heeft nogwel tijd nodig (want mijn lichaam is al zo lang ziek geweest).

Mijn advies aan jullie, denk aan je gezondheid...vergeet al die eten wat je voor dit dieet gewoon at! En je zult een hoop gaan opknappen!

Doorbijten, standvastig blijven ....en je zult met de wil van je Schepper genezen!Let thy food be thy medicine

 
     
  Resultaat van woensdag, 01 februari 2012  
  Beste allen,

Ikzelf heb sinds 2007 colitis ulcerosa.
Een zware opstoot kostte mij bijna het leven.
Veel medicatie en remicade brachten remisie.
Ik volgde het sc-dieet na een tijd medicatie en werd goed.
Ik hield mij aan het dieet, ervan overtuigd dat dit de reden was van de rust.
Omdat ik zo 100% hersteld was ging mijn prof ermee akkoord om de medicijnen weg te laten.
Dit ging enkele maanden goed en nu zit ik al meer dan een half jaar dik te sukkelen, want de werking van de medicatie is niet meer hetzelfde, en het dieet doet het ook niet. Was ik er maar niet met de medicijnen gestopt.
Ik wil alleen maar zeggen dat het dieet op zich wel gezond is, want suiker en granen zijn voor niemand goed. Maar helpen doet het niet.
Het klopt niet.
Zo eenvoudig is het niet. Anders was er toch niemand toch ziek en werd dit dieet in academische ziekenhuizen toch aanbevolen.
Dit is mijn ervaring.

Groeten,

Iris

 
     
  Resultaat van zondag, 15 januari 2012  
  Hallo allemaal,

Ik heb vanaf mijn 19e cu en ben nu 35 jaar. De laatste jaren waren problematisch omdat medicijnen niet meer aansloegen. In september 2009 kreeg ik een volledige burn-out en mijn darmen waren er slecht aan toe.Ben toen heel serieus begonnen aan het sc dieet. Ben toen ook langzaam gestopt met alle medicijnen. Ik at zelfs in die periode geen vlees maar wel kip en vis. En in het begin geen rauwkost en fruit in gekookte vorm behalve bananen. Langzamerhand ging het vooruit. De eerste verbeteringen die ik opmerkte was dat ik niet zo'n opgeblazen buik kreeg. En na verloop van tijd verdween het bloed uit de ontlasting. En toen ik op visolie capsules er bij ging gebruiken ging het nog meer vooruit. Na een half jaar was ik een heel stuk opgeknapt en begon ik voorzichtig weer met het werk op te bouwen maar kreeg hierdoor toch een lichte terugval. Ben toen naast het dieet weer Salofalk gaan gebruiken en die combinatie ging heel goed ik was na een jaar ziektewet weer hersteld en genoot weer van het werk en m'n leven. Broodprodukten moest ik echt laten staan maar kon veel meer voedsel weer verdragen en at af en toe een beetje rijst of aardappels en vlees at ik ook weer.
Maar in augustus 2011 ging het weer mis door drukte en stress had was ik iets te veel afgeweken van het dieet en te weinig rust genomen en was het weer mis. De darmklachten waren weer heel erg en ik had erg last van oogpijn, hoofdpijn mijn gewrichten en verschrikkelijk moe. De Salofalk hielp ook niet meer. Met het dieet alleen lukte het ook niet en kreeg ik weer een kuur prednison. Maar die was veel te kort en ik kwam aan het sukkelen. Ben dus nu weer in de ziektewet vanaf die tijd. Ben nu zeven weken begonnen met puri-nethol in combinatie met prednison. Het leek gedurende kerstvakantie iets beter te gaan maar toen ik met de prednison naar 10 mg. ging begon de ellende weer. Moest weer terug naar 20 mg. Ik heb er niet zo veel vertrouwen in dat dit met dit middel onder controle komt. En ik denk vooral niet als ik me niet hou aan het dieet. Maar de motivatie was even weg de laatste tijd doordat ik zo veel rotzooi gebruikte had ik zo veel moeite me aan het dieet te houden en week ik vaak af. Maar na alle berichten hier te hebben gelezen krijg ik weer de motivatie om het serieus 100% op te pakken. Ik weet dat het alleen dan effect heeft, helaas. Brood was voor mij de trigger van de opvlamming. Ik ga morgen beginnen met propolis en koop weer visolie en bestel weer ultimate greens dat hielp me ook goed. Mijn ervaring is dat je vaak wel weet wat goed voor je is en dat je daar vaak het verst mee komt. Maar het is niet altijd makkelijk om door te zetten. Hopelijk krijg ik de ziekte snel weer onder controle !

Ik zou in ieder geval iedereen aanraden die dit dieet overweegt om het ook werkelijk te doen. En om niet te snel op te geven want het duurt vaak een tijdje tot de darmen weer herstellen.Een als je het dieet langer volgt wordt je ook steeds vindingrijker met koken. Hopelijk hebben jullie ook iets aan mijn verhaal.

Naomi

 
     
  Resultaat van woensdag, 05 oktober 2011  
  Na veel gesukkel en operaties en mdl artsen die in feite niks weten, ben ik nu ook (hopelijk op de goede weg) God, wat moet 'n mens lijden als je jaaaren lang darmontstekingen hebt, en wat 'n onbegrip, onmacht, onwetende mdl artsen, 't was mijn eigen eenmansoorlog, maar de strijd gaf ik niet op, en ik leef nog. Vaak t gevoel gehad dat ik klaar was voor vertrek naar Boven.Er heeft ook 'n paar keer iets op springen gestaan, eerst de abcessen, en nu afgelopen jaar de divertikels, vandaar mijn fistelvorming. Maar ik wil nog helemaal niet dood; ??rst wil ik pijnvrij leven, daar doe ik dan ook alles voor.Ik wil 20 jaar inhalen, 20 jaar ellende. Als ik alles zo lees op internet vind ik dat er veel onrecht is t.o.v. darmpatienten, eerst zit 't tussen de oren, iedereen laat je in de steek, want je bent altijd ziek, artsen proppen je vol met antidepressiva; NEE , 't zit niet tussen de oren, 't zit in m'n buik !!! Dat blijkt dan na ziekenhuisopnames, tenminste als 'n goeie MDL arts-z??r zeldzaam- tegenkomt die gericht te werk gaat, en ik kan je zeggen een op de twintig is o.k. Omdat ik ook nog vorig jaar chronische divertuculitis erbij kreeg, totaal niet herkend door de mdl artsen(!!!) weet ik nu dat er maar ??n manier is om gezond te worden ; natuurlijke voeding, en ; de darm iedere goed dag leeg te maken, dat is dus ook h??l belangrijk. Ik heb eigenlijk 'n vraag; nu na een week ontslakken met colon clean, 'n geweldig middel, zijn er meer mensen die 't s k d volgen en de psylliumvezel erbij gebruiken ? Iemand vertelde me dat dit 'n graansoort is; ik heb dat meteen opgezocht, want dat is natuurlijk niet de bedoeling met t skd. Nee , geen graan, t is plantago ovata, een van de weegbreesoorten. Bevat ook geen gluten. Ik vraag me af waarom ik nergens 'n site kan vinden met 't skd ?n psylliumvezel... Sterkte allemaal, Kim.

 
     
  Resultaat van maandag, 15 augustus 2011  
  Reactie aan Onderzoeker:

Beste Onderzoeker,

Ik heb ook reuma (Bechterew), naast darmproblemen en ben onlangs begonnen koolhydraten uit mijn voeding te halen. Nu al een wereld van verschil. Dankzij deze site zal ik het scdiet nauwkeuriger volgen.
Jouw verhaal is daarbij herkenbaar, leerzaam en motiverend.
Mijn dank daarvoor.

Analytica

 
     
  Resultaat van woensdag, 29 juni 2011  
  Het valt reuze mee dit dieet. Er is nog zoveel dat ik wel mag eten. Joepie.

Weet iemand of je wel spelt zuurdesembrood mag eten? Want ik mis brood wel heel erg.

Fen

 
     
  Resultaat van woensdag, 22 juni 2011  
  Ik ben vandaag begonnen aan het dieet. Ik had/heb na iedere maaltijd last van mijn maag en darmen. Oprispingen, maagzuur, boeren, winderigheid. Niet fijn allemaal. Waar ik iedereen wel op wil wijzen die een dieet gaat volgen. Vergeet je multivitamines niet. Zorg dat je alle goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Let er wel op bij het kopen van vitamines/mineralen dat ze niet de ingredienten (zoals suiker) bevatten die je niet meer mag hebben. Heel belangrijk, want zit er bijvoorbeeld wel suiker in, dan doe je je dieet teniet. Zonde toch.
Ik hou iedereen die een steuntje in de rug wel kan gebruiken bij het volgen van dit dieet (is niet makkelijk) op de hoogte van mijn vorderingen. Succes allemaal. Zet 'm op. Fen

 
     
  Resultaat van zondag, 05 juni 2011  
  Hallo allemaal,

Ik lees bijna alleen maar over darmziekten, maar kom nog niks tegen op ander gebied. Vandaar mijn ervaring, die ik hier graag kwijt wil.

Toen ik 30 jaar was, werd ik geconfronteerd met reumato?de polyartritis. Er was geen gewricht meer dat niet was ontstoken. Binnen een half jaar belandde ik in een rolstoel, maar weigerde evengoed alle reguliere medicijnen., dus ook Prednison. Alleen goudinjecties heb ik geaccepteerd, omdat mijn bloedbezinking zo extreem hoog was (10 x hoger dan normaal), dat ik niet wilde dat mijn hart zou dichtslibben. Met het handhaven van de laagste doseringen heb ik de bezinking weer zien dalen naar 37 en was ik wat geruster.
In die tijd was natuurgeneeskunde net in de belangstelling aan het komen. Een iriscopist in de buurt bevestigde de diagnose, liet me zien hoe je dat kon bekijken in mijn ogen en zo belandde ik in het Moermandieet. (voornamelijk geen suikers en geen chemische toevoegingen). Binnen 2 jaar kon ik de rolstoel vaarwel zeggen en 6 jaar later werd ik compleet genezen verklaard, tot grote verrassing van de professor, die mij behandelde.
Enorm aangetrokken tot de natuurgeneeskunde heb ik deze opleiding zelf ook gevolgd en heb ruim 20 jaar als natuurgeneeskundige gewerkt, ook samengewerkt met diverse artsen en specialisten, en zodoende veel kennis en ervaring opgedaan.

Nu, 30 jaar verder, word ik opnieuw geconfronteerd met reuma. De aanvallen begonnen in november 2010 en werden met de week feller. De intensiteit was op een gegeven moment niet meer te verdragen en moest wel pijnstillers gaan slikken. De keus viel op Ketoprofen, een middel wat je niet langer dan een jaar moet gaan slikken, anders ontwikkel je ernstige lever- en nierklachten.
Ik wist dat dit het resultaat was van emotionele stress, dat al een aantal jaren me de nek brak. Dus het eerste wat ik deed, was op zoek gaan naar een emotionele therapie, en die vond ik in de vorm van EMDR-therapie. Voor nieuwsgierigen onder ons, zie: www.emdr.nl). Na 4 sessies voel ik me emotioneel een heel stuk sterker.

Maar nu het fysieke deel.
Ondertussen ook een reumatologe opgezocht, een reuze aardige vrouw, die mij in mijn waarde kan laten, ook al begrijpt ze te weinig van mijn natuurgeneeskundige 'escapades'. Ze schreef me Methotrexaat voor, een chemokuur voor kankerpati?nten, die ook tegen reumatische aandoeningen zou helpen. Omdat de dosis maar ??n keer per week ingenomen mag worden, begreep ik al snel dat het een uiterst giftige stof was. Bij de eerste al dat ik het middel innam was ik doodziek gedurende 4 dagen en viel af. Ik nam me voor ze niet meer te slikken.

Sinds vorig jaar januari was ik al bezig om alle suikers - dus ook alle verborgen suikers!!! -uit mijn leefpatroon te schrappen, alleen bleek dat niet genoeg te zijn om de reuma-aanvallen te doen verdwijnen. Logisch nadenken bracht me tot de conclusie dat suikers ook in het lichaam ontstaan als er koolhydraten worden gegeten. Dus voelde ik het grote belang om die ook uit mijn leefpatroon te schrappen. Op internet vond ik o.a. deze site en heb gebruik gemaakt van diverse recepten, waar ik overigens heel dankbaar voor ben (petje af voor de site-makers en forumleden!).

De eerste de beste dag dat ik de koolhydraten liet staan, merkte ik meteen verschil in het zwellen van mijn vingers, wat meestal aan het eind van de middag plaatsvond. De dag daarna had ik een2e afspraak bij de reumatologe, Ik vertelde haar dat ik dit dieet ging volgen, waarna ze me op het hart drukte goed op te letten dat ik geen tekortkomingen zou laten ontstaan (is niet zo moeilijk voor iemand die kennis heeft van natuurgeneeskunde).
De tweede dag werden de verbeteringen merkbaarder bij het opstaan, de periode van de dag waarin de klachten het meest voelbaar zijn: ik kon mijn vingers beter buigen en gebruiken.
Na 3 dagen liet ik alle pijnstillers staan en heb tot de dag van vandaag (ik ben nu 3 weken aan de gang) een uitstekend fysiek gevoel, een heel rustige buik, meer kracht in mijn spieren en ik doe weer van alles met mijn handen. Wat een snelheid in reageren, super! Natuurlijk besef ik dat ik er nog lang niet ben, maar voel een grote bereidheid om door te zetten omdat ik me zo lekker voel van binnen.

Regelmatig ben ik dingen aan het uittesten die in het sc-dieet vermeld staan als goedgekeurd. Fruit geeft bij mij direct een terugslag vanwege de vruchtensuikers die erin zitten. Dat kost me 3 dagen om er weer bovenuit te komen. 3-4- aardbeien gaan nog, maar het moeten er niet meer zijn. Honing is ook uit den boze voor mij, evenals andere zoet smakende producten, zoals Hermesetas/saccharose. Ook die moet ik achterwege laten, wil ik geen terugslag krijgen. Overigens geldt dit voor alle reumapati?nten, heb ik wel gemerkt in mijn ruime praktijkervaring.....

Omdat ik graag een gevuld gevoel ervaren wil in mijn maag, at ik in het begin veel (toegestane) kaas. Echter, brie en camambert zijn schimmelkazen en die grijpen onherroepelijk in op iemand die Candida heeft (dat hebben de meeste reumapati?nten ook !). Dus blijf ik bij de Hollandse kazen, het liefst rechtstreeks van de boer. Dat bevalt me nog het beste. Maar teveel kaas doet ook de darmwand aanslibben, dus eet alles met (behoorlijke) mate.....

Eigenlijk is het helemaal niet vreemd dat de groep mensen met gezondheidsklachten zo katapultistisch stijgt. Sinds de 2e wereldoorlog voorbij js, is een enorme ontwikkeling op gang gebracht wat voedselproducten betreft. Sindsdien is er een gigantische groei ontstaan in koekjes, snoep, gebak en andere zoetwaren. Tot overmaat van ramp doen de meeste fabrikanten ook nog eens suikers in hun producten, tot vleeswaren aan toe. Waarom? Omdat suiker ook als conserveermiddel blijkt te worden toegepast, dus dan blijven producten langer houdbaar.
Dat sindsdien ook talloze andere ziekten in percentage van verschijning gigantisch gestegen is, hoeft, als gevolg van de overmatige suikerconsumptie dan ook geen betoog meer. Alleen mensen die hun leefpatroon onder geen voorwaarde kritisch onder de loep willen nemen, zullen dit feit dan ook tegenspreken, ondanks de ladingen aan onderzoeksresultaten, die meer en meer over de hele wereld op tafel gelegd worden. Dankzij de - vaak criminele - houding van de suikerindustrie heeft het zoveel jaren kunnen duren dat suiker overal in veel te grote mate in toegepast wordt, en duurt het nog steeds voort.
Is het dan zo onlogisch dat onze alvleesklier het veel te zwaar heeft, en dat nu zelfs jongeren geconfronteerd worden met insulineproblemen? En wat denk je van de veelheid aan kankersoorten? Dat kon je in vorige eeuwen niet tegenkomen, maar nu overspoelen die gevallen ons.
Een goedwerkende alvleesklier is een teken van een eveneens goedwerkend afweersysteem. Dus suikers en koolhydraten aanpakken in het dieet is de enige en beste oplossing voor genezing, op wel vlak dan ook. Ik vergelijk het vaak met een auto. Daar stop je ook geen benzine in als hij een dieselmotor heeft, want dan zegt-ie aan het eind van de straat: doe het zelf maar. En zo is het ook met ons lichaam: hoe meer natuurlijke voeding je het geeft, hoe dankbaarder het naar ons toe reageert, met een grote dosis gezondheid, energie en levenslust. Ons lichaam is immers een levend organisme, dus als het dan ook levend voedsel krijgt, zullen alle organen optimaal presteren.
Onder levend voedsel wordt verstaan alle producten, die weinig tot geen bewerkingen gehad hebben, ?n die niet chemisch nagemaakt zijn.
Suiker komt weliswaar uit bieten of suikerriet, maar door alle bewerkingen is het een lege calorie geworden, een product wat totaal niet voedt, alleen maar energie kan geven tot een bepaalde hoogte, want overmaat aan suikers in het lichaam zorgt dan voor het tegendeel: overmatige vermoeidheid.

Hopelijk heeft mijn verhaal wat waarde voor mensen die wat meer willen weten over deze levensmaterie. Ik wens allen net zoveel succes als ik die nu ervaren mag.

Sterkte met volhouden!

'De Onderzoeker'.

 
     
  Resultaat van vrijdag, 22 april 2011  
  Hallo Allemaal

Een vriendin van mij heeft die ziekte van crohn, en ik vind dit erg vervelend voor haar. Ze heeft deze ziekte gekregen toen ze een jaar of 17 was. De ziekte werd als maar erger van pillen tot prednison etc, noem maar op van alles moest ze slikken. Momenteel krijg ze eens in de 3 maanden een infuus, alleen vertelde ze mij dat dit ook nauwlijks tot niet helpt.

Ze heeft ook veel last van buikpijn en van diarree ik vind dit heel echt erg voor haar. Omdat ze zo'n goede persoonlijkheid heeft en een erg lief meisje is.
Ik zet hier een bericht neer omdat ik hulp nodig heb om het haar duidelijk te maken dat dit dieet helpt. Haar moeder vind dit onzin en beweerd dat zoiets alleen maar commercieel is. Ik vind dit oordeel onterect en wil dan ook maar niets liever dan het tegendeel bewijzen.

Ik heb het met haar erover gehad en ze vertelde mij dat ze eerst ook thuis vaak groeten en voeding uit blik at. Dit is dan nu wel deels veranderd alleen wordt er naar mijn idee alsnog niet genoeg opgelet.

Waar ze momenteel mee zit, is dat het waarschijnlijk erg duur is om zo'n dieet tevolgen. Ik verwacht als je dit dieet op een juiste manier volgt, en door goed op te letten wat je koopt het reuze mee kan vallen kwa kosten. Tevens is mijn vraag of er misschien een vervanger is voor brood. Omdat dit toch wel ??n van de meest gegeten dingen zijn die we dagelijks eten.

Ik zou graag in contact komen met een persoon die dit dieet volgt.
En mij dan advies kan gegeven, hoe ik dit het best aan haar kan uitleggen dat dit wel degelijk werkt. En wat ze zoals dan moet eten dagelijks op een betaalbare manier.

Ik hoop op een reactie.
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet Ren?

versteeg@live.nl

 
     
  Resultaat van woensdag, 09 maart 2011  
  hallo iedereen,

Na borstkanker, darmkanker en buikvlieskanker ben ik terug op de goede weg. Enkel heb ik doordat 45 cm van mijn dikke darm is verwijderd veel last gehad van diarree, winderigheid en heel veel geur.
Momenteel kan ik zonder immodium maar bij de dagelijkse stoelgang duurt het wel een uur of meer eer ik volledig leeg ben, dit is een gevolg van mijn verkorte darm en gaat misschien niet meer veranderen. Dankzij het dieet wat ik vanaf januari 2011 volg is mijn winderigheid en de geur voor 90 procent verdwenen. Als ik zondig merk ik dit heel vlug. Toen ik aan mijn darmspecialist vertelde dat ik dit dieet volgde kon hij enkel beamen dat koolhydraden de bacterien voeden en daardoor gassen ontstaan. Bij mijn vragen als ik mijn voeding moest aanpassen of hulp moest krijgen van een dietiste antwoordde hij altijd dat ik zelf moest uitzoeken wat ik kon verdragen. Via mijn kinesist heb ik van dit dieet gehoord, momenteel kan ik echter maar 4 groenten verdragen en van fruit maak ik kompot of met gelatine klaar. Ik eet heel weinig en het aanbod is voor mij beperkt maar ik ben er stukken beter door geworden en mijn sociaal leven is er ook op vooruitgegaan.
Mijn man heeft de ziekte van Chrone en volgt ook mee het dieet maar hij is niet zo fanatiek . Hij is er ook op verbeterd.
Groetjes Nicky

 
     
  Resultaat van zondag, 06 februari 2011  
  Hallo allemaal,
Bij deze dan eindelijk een stikje van mij;
Al 17 jaar weet ik dat ik de ziekte van Crohn heb...met ups en downs tot een jaar of vijf terug, toen ik op internet het SCdieet ontdekte.
Meteen yoghurtmachine aangeschaft, daarna zelfs een tweede...ging te snel op !
Kon destijds me nog niet goed conformeren aan de beperkingen van het dieet...nu ouder en wijzer (ja echt !), sinds een maand correct bezig met sc dieet want de klachten werden steeds erger, kon niets meer eten en de deur uitgaan werd een crime...
3 januari begonnen en een week later al stukken minder opgeblazen gevoel.
Nu zijn we alweer ruim een maand verder en ik ben klachtenvrij, kan na ontbijt, lunch of diner meteen naar buiten dingen doen en dingen beleven zonder angst om het toilet niet te halen of enorme buikkramp te krijgen. Ik leef weer.
daarbij gaan ook de overtollige kilo's er af.
Begonnen op 92 kilo, nu reeds 84 kilo en geen enkel probleem met energie tekort of wat dan ook.

De eerste week was wel enorm afkicken van de koolhydraten en de koffie....brrrr effe goed beroerd geweest in de zin van hoofdpijn, duizelig en moe.

Ik wil niet meer anders...als je twijfelt, gewoon proberen, het kan zeker geen kwaad !!
Dikke knuffel aan iedereen met deze ellende !
Anne

 
     
  Resultaat van zondag, 05 december 2010  
  Sinds begin juni begonnen met dit dieet. En nu al 4 maanden ontstekingsvrij (colitis ulcerosa),pijnvrij, geen krampen,normale ontlasting,normale bloedspiegel en veeeeel meer energie. En ik zit nu op de helft van mijn voorheen behoorlijke dosis medicijnen en ben nog aan het afbouwen. Ik kan het iedereen aanraden,ook ''gezonde'' mensen (tja, wat is tegenwoordig gezond??...). Ik voel mij nu op en top gezond...

 
     
  Resultaat van zaterdag, 23 oktober 2010  
  Hallo,
Ik ben Susan en bij mij zijn begin oktober divertikels aan de dikke darm geconstateerd.
Na jaren buikpijn weet ik dus nu wat daar de oorzaak van is.
Meteen ben ik op internet informatie hierover gaan zoeken.
Zo kwam ik dus op het scdiet uit. Zag er eerst enorm tegenop, maar de pijn in mijn buik werd erger en ik wil niet dat ik meer divertikels krijg of zelfs een ontsteking.

Op 20 oktober j.l. ben ik gestart met het dieet. Las eerst over het intro-dieet, maar ben meteen begonnen met het dieet.
Het is ongelooflijk maar de ergste pijn in mijn buik is al gezakt!!!
Ik ben zo opgelucht en ben er zeker van dat dit dieet gaat helpen.

Heb ook het boek gekocht en heb wat ingredi?nten in een reformzaak gekocht.
De courgette-lasagna was verrukkelijk!!

Ben benieuwd hoe het verder gaat

groetjes Susan

 
     
  Resultaat van vrijdag, 12 december 2008  
  Hallo ik ben Ingrid,

Sinds begin 2008 werd er CU vastgesteld. Na veel medicatie ,die wel geholpen heeft maar niet voldoende , ben ik 4 maanden geleden begonnen met het SC dieet.

Mijn klachten zijn nu volledig weg. De medicijnen zijn gehalveerd. Wanneer ik echter toevallig iets eet wat niet ok is (bijv. op restaurant)
voel ik dit 3 dagen.

Het werkt echt. Het vraagt wel doorzettingsvermogen om aan al die lekkere dingen te weerstaan waarmee men elke dag geconfronteerd wordt.

Ik hoop toch volledig zonder medicatie te kunnen verder leven.

Groetjes

Ingrid, 43 jaar

 
     
  Resultaat van woensdag, 03 december 2008  
  Beste mede scdieters,
Na een maand het diet gevolgd te hebben, wil ik Annemarie en alle mensen die aan recepten hebben meegewerkt een compliment maken.
Wat geweldig dat je alle dingen die je mag eten en de recepten daarvoor gewoon van het internet kan plukken.
Ik heb al zoveel vervangers voor brood gebakken en met geweldige resultaten. Zo vind ik de worteltaart en de appeltaart en het bruinbrood met gemalen lijnzaad het einde.
Ik heb geen klachten meer. Stoelgang perfekt!! Wat eerst niet het geval was. Rugpijn tussen de schouderbladen weg. Geen hartkloppingenmeer. En een fantastische bloeddruk.
Wanneer je je echt aan alle ingrediŽnten houd zijn de klachten gewoon weg.
Ik ben benieuwd, omdat ik allergisch ben voor melkprodukten of ik de yoghurt kan verdragen.
Wanneer niet dan moet ik mijn joghurtmaker van de hand doen. Nou dat
horen jullie wel t.z.t..
Ik wens jullie allemaal ook veel doorzettingasvermogen en dat het jullie net zo goed moge gaan dan mij.
Veel lieve groeten,
Geraldine

 
     
  Resultaat van donderdag, 23 oktober 2008  
  Na 20 jaar waren mijn relatieproblemen behoorlijk hoog opgelopen. Ik bleek ADD met autistische kenmerken te hebben. Ik kreeg methylfenidaat voorgeschreven en in eerste instantie leek dat aardig te helpen. Helaas niet lang en goed genoeg. Ik kreeg een coach, en op een gegeven moment, toen het water me aan de lippen stond, kreeg ik in de gaten dat het voor andere mensen erg moeilijk is om met iemand met autisme / ADD om te gaan. Ik zag dat ik echt een probleem had (en dat ik een probleem was voor mijn man en kinderen).
Ik ben gaan surfen op internet over autisme en relatieproblemen. Ik kwam iets over voeding tegen en kwam vervolgens op de site van scdiet.nl terecht.
Het was voor mij inmiddels alles of niets.
Ik ben meteen begonnen met het dieet en na een paar dagen leek het al of ik iets merkte; na een dag of 10 wist ik het zeker, hoewel de veranderingen zich langzaam voltrokken. Ik ging me rustiger voelen. Mijn omgeving merkte dat ik opener en prettiger werd in contact.
Na een keertje wat zondigen werd het effect trouwens meteen nog duidelijker. Die verleiding is er dus nauwelijks nog. Ik hoop wel dat het binnenkort eindelijk gaat lukken met die yoghurtmachine, want ik zou graag wat meer mogelijkheden hebben om te varieren.
Inmiddels ben ik vijf weken verder en voel ik mij een ander mens. De veranderingen zijn in zo'n kort stukje niet te beschrijven. Ik voel dat ik nog steeds 'in de lift' zit. Er gaat een wereld voor mij open.
Had ik eindelijk begrepen dat ik echt autistisch was......blijkt het ook over te kunnen gaan!

 
     
  Resultaat van woensdag, 09 juli 2008  
  Hallo,

Vorig jaar februari werd ik opgenomen in het ziekenhuis, volgens de artsen een ontsteking in mijn buik. Waar het zou zitten wisten ze niet, maar kreeg wel preventieve antibiotica voor mijn eierstokken. Na anderhalve week mocht ik weer naar huis. Maar de pijn bleef, ik was continu misselijk en had maag en darmpijn. In mijn omgeving begreep niemand het, ik woog niet veel meer en mensen dachten dat ik anorexia had. Tot mijn grootste frustratie wist ik na een half jaar nog steeds niet wat ik had...ik werd moedeloos....

Uiteindelijk gaf een arts in het ziekenhuis mij het advies om het scdieet te gaan proberen. De eerste keer werd ik nog zieker, geheel mijn eigen schuld omdat ik geen introdieet had gevolgd en ik bleek ook allergisch te zijn voor amandelen (terwijl ik brood, muffins en koekjes ervan maakte). Ik bleef ziek. Toen besloot ik maar het dieet volgens de regels te volgen, yoghurt had ik weggelaten omdat ik een lactoseintolerantie heb. En nu...het is werkelijk ongelofelijk voor het eerst in mijn leven heb ik een week geen maag/darmpijn gehad. Het is voor mij helaas niet zo dat de pijn altijd weg is, maar ik weet nu wat ik wel en niet kan eten. Er zit vooruitgang in!

Voor beginners een tip, DOORZETTEN dat is zo ontzettend belangrijk en je echt aan de regels houden. Want 1 kommetje met rijst en je bent weer ziek (dat geldt voor mij). De vermoeidheid gaat uiteindelijk echt weg en ik voel me emotioneel ook veel beter.

Voor alle beginners: succes!

Groetjes!

 
     
  Resultaat van zaterdag, 29 december 2007  
  Hallo allemaal!!!

Hierbij een jonge (net 21 jaar geworden), maar enthousiaste 'volgeling' van het Specifieke Koolhydraten Dieet... Ik zou dolgraag iedereen die darmklachten e.d. heeft dit dieet aanraden, maar helaas gebruiken veel mensen nog veel liever zware medicijnen (die vaak niet helpen) met diverse nare bijwerkingen en weinig verbetering. Dit is veel meer geaccepteerd dan het volgen van een EFFECTIEF DIEET, waarbij je je TIEN KEER BETER VOELT!!!   
In maart 2006 heb ik te horen gekregen dat ik de ziekte van Crohn heb. Na (vermoedelijke) blindedarmontsteking en verwijdering hiervan, douglas-abces en heel veel (pijn-)klachten erna. Met medicijnen heb ik nooit zoveel opgehad, en dus heb ik de medicijnen geweigerd en propolis-tabletten (helpt zeer goed, ook w.b. het opbouwen van weerstand), en pro-biotica geslikt (dit doe ik nog steeds). Ook heb ik een tijdlang voornamelijk (maar niet streng genoeg) lactose-vrij en suikervrij gegeten. Ik kanpte enrom op en had vrij weinig last vand e ziekte van Crohn. Door drukte en spanning is de Crohn weer heel erg opgespeeld in November 2006. Ik ben toen echt heeeeeeel ziek geweest, heel veel pijn gehad, kon bijna niet lopen omdat de psoas-spier (rechter-bovenbeen) mee ging ontsteken etc. Begin November schreef de internist mij prednison voor. Ik kan me nog herinneren dat ik toen radeloos was. Ik wilde helemaal geen prednison gaan slikken!!!! Maar, zo kon het ook niet langer doorgaan. Na een paar dagen niet-slikken besloot ik het toch te gaan doen, maar ik knapte absoluut niet op. Om een lang verhaal kort te maken: ik kreeg steeds meer medicijnen en het ging niet vooruit. In de kertsvakantie besloot ik op internet naar alternatieven te gaan zoeken zoals het volgen van een dieet e.d. Ik stuitte op dit dieet, maar zag er eerst wel tegenop. Toch besloot ik het een maand te volgen, en dan te kijken hoe het zou gaan. 1,5 week later (Januari 2008) kwam ik in het ziekenhuis terecht (het is echt heel lastig om dit dieet in het zieknhuis te volgen, er werd dan ook veel eten voor mij van thuis meegenomen) met een psoas-abces. Na 2,5 week van drainage e.d. mocht ik weer naar huis, maar 2,5 week was het weer zoveel. Er kwam weer rommel uit de opening in mijn buik. Diagnose: een fistel. Dit heeft zich nog een paar keer herhaald, totdat de diagnose gesteld werd: fistel met open verbinding van de darm. Na een heel geharrewar met chirurgen en internist om wel/of niet te operenen (de ene arts zei dat het vanzelf weg kon gaan, de andere arts zei dat een operatie onvermijdelijk was) ben ik voor een second-opinion naar een andere internist geweest. Toen was het duidelijk: opereren! In juli dit jaar is er dan ook een stukje tussen mn darmen uitgehaald, incl. drooglegging van de fistel. verbazingwekkend voor de artsen was, dat de ontstekingen veel minder waren geworden: ze waren niet meer aanwezig op de plek van de fistel, en dus minder geworden. Gedurende de periode van ziekenhuisopnames (4 ijn totaal in 2007) heb ik gewoon mn HBO-studie, stages, tentamens e.d. kunnen vervolgen(zij het met een mindere gezondheid dan gezonde mensen), en had ik veel minder pijn!!! Zelf wijt ik dit voor 100% aan dit dieet (en aan mn doorzettingsvermogen ;-)), zelfs de artsen waren verbaasd!!!
Vanaf april 2007 ben ik ook medicijnen-vrij (los van een antibiotica-kuur en pijnbestrijding na de operatie)
Na de (zware!)operatie is nog weer beter gegaan (nu wasde fistel immers weg) en ik knapte bijzonder snel op. Eigenlijk ben ik nu al een half jaar klachtenvrij, ik ben echt helemaal verbaasd!!! Ik voelde me na een poosje dit dieet gevolgd te hebben, stukken beter, zat lekkerder in mn vel, en: ik ben 7 kilo AANGEKOMEN!!! Ik woog nl. altijd echt te weinig... In mn omgeving heeft nu vrijwel iedereen het geaccepteerd, maar soms moet je jezelf wel heeel erg verdedigen en dat doe ik dan ook niet meer. Het is mijn keuze, en ik voel me er uitstekend bij. Ik ben van plan om dit dieet nog een HELE poos te volgen, zodat de crohn misschien wel verdwijnt... Mede dankzij de recepten (ik eet best veel koekjes enzo op een dag ;-), maar ook veel groenten, vis en fruit) is dit dieet zeer goed te doen! Het is best lastig in het begin, maar ik ben er nu helemaal aan gewend. Ideaal is dan ook, dat je zoveel in de diepvries kunt doen! Als ik ergens heen ga, neem ik meestal bijna alles mee. Dat is weleens lastig, maar je wordt er ook steeds makkelijker in. Hoe doen jullie dat, met uit eten gaan enzo?
En hoe zit het met yoghurt maken? ik heb het nu een jaar zonder yoghurt gedaan, maar de eerste yoghurt zit nu in de machine, ik heb er nu al heel veel zin in! Moet je de melk echt elke keer koken en af laten koelen tot 42 graden???? En je kunt van een paar lepels van deze yoghurt toch weer nieuwe (en dan zonder starter) maken???

IEDEREEN DIE DIT DIEET VOLGHT EN WIL GAAN VOLGEN, OF NOG TWIJFELT: Ga zo door!!!! En voor de twijfelaars: waarom niet een keer proberen??? Ik raad het van harte aan!!! Je leven wordt er zoveel waardevoller door! Ook vind ik het een hele bijbelse manier van leven, wanneer je een ziekte hebt. Medicijnen verwoesten vaak zoveel van je lichaam, wat je nooit meer terug krijg. Dit dieet heeft geen bijwerkingen en is vrijwel altijd effectief!!! Mensen , ga zo door!

Groeten,
een fervente scd-er van 21 jaar

 
     
  Resultaat van zondag, 23 december 2007  
  hallo allemaal,

ik volg nu een week of 8 het scdiet met redelijk succes: koorts weg, minder buikpijn, meer energie, iig kon de reguliere internist niets herkennen wat op een stoornis zou wijzen.

daar ben ik dus blij mee.

wat nog niet weg is is de constante diaree, brainfogs, harde spieren en vermoeidheid.

ik heb het introdieet slechts deels gevolgd omdat ik de yoghurt niet totaal verdroeg (extreme moeheid en harde spieren).

mijn klachten lijken misschien meer op fibro (maar ook dat vindt zijn bron mi. in de (opglagen emoties in de) dunne darm).

ik ga zeker wel door met het dieet !


groet,
Martijn

mvanwinkelhof@hotmail.com

 
     
  Resultaat van woensdag, 28 november 2007  
  Wat een herkenning allemaal, als ik dit zo lees. Ik heb al denk ik 20 jaar last van wisselende ontlasting, of te hard of te zacht. De laatste jaren zijn er eigenlijk alleen maar symptomen bijgekomen. Zo had ik altijd hoofdpijn, maagpijn, rugpijn. Na bijna alles wat ik at deden mijn maag en darmen zeer, en had ik een buik alsof ik 5 maanden zwanger was. Mijn hoofd werkte ook niet meer, ik kon me moeilijk concentreren, was heel erg emotioneel, heel labiel, kon kwaad worden om niks. Maar de vermoeidheid vond ik eigenlijk nog het ergste. Ik vond het vreselijk, elke keer s middags weer 3 uur te moeten slapen om het eind van de dag nog te kunnen halen. En als ik dat niet kon, was ik echt kapot. Het is ook niet een normaal gevoel van vermoeidheid, maar een alles overheersend ''ik moet nu ga liggen anders ga ik onderuit '' gevoel. Ik keek de kinderen tussen de middag bijna de deur uit, zodat ik kon slapen. (ťťn nadeel in dit verhaal, ik heb ook nog een whiplash gehad een paar jaar terug, dus dat maakte het dubbel zwaar, maar ook verwarrend).

(Vorige week had ik , om het uit te proberen 4 zuurdesembroodjes gegeten. Ik ben een hele week ziek geweest en heb de eerste paar dagen alleen maar geslapen.)

Maar als ik met afzonderlijke klachten bij de dokter kwam, maakte hij ( en ik eerst ook niet) er geen optelsommetje van en liet me wel erg duidelijk merken dat het waarschijnlijk psychisch was. (dat werd het ondertussen wel!!!!) Totdat ik in het alternatieve cirquit kwam en ze daar met spiertesten erachter kwamen dat ik heel veel voeding niet verdroeg. En zo is het balletje gaan rollen. Daarna zeiden ze dat het Candida was en dat ik al die voeding die ze hadden uitgetest, niet meer mocht eten. Voorlopig. Ben toen heel veel gaan neuzen op het Internet en kwam na nog heeeeeel veel andere informatie, uiteindelijk bij dit dieet terecht. Omdat mijn maag nog heel slecht en gevoelig is kan ik nog maar weinig rauwe groente eten, maar over het algemeen gaat het goed. Ik ga alleen nog wel een yoghurt maker kopen. Dit is eigenlijk al de tweede keer dat ik aan het dieet begin. De eerste keer verslapte het door omstandigheden maar ben er nu wel heilig van overtuigd dat dit de enige manier is om mijn lijf en hoofd rustig te houden. Waar ik wel van overtuigd ben (maar dat komt waarschijnlijk door mijn interesse in het ''alternatieve '') is dat dit komt vanuit een disfunctioneren van je gevoelsleven. Omdat ik in mijn jeugd en daarna ook nog, heel erg ben geremd (heb laten remmen) in het ''mezelf zijn'' (dus gewoon leven naar wie jij bent), is de stoornis ontstaan. (Lees in een winkel maar eens het stukje ''spijsverteringsstoornis'' in het boek van Christiane Beerlandt. En ik denk dat dat dus ook heel erg belangrijk is om daar aan te werken, anders zul je uiteindelijk dit probleem wel oplossen (met het dieet), maar dan krijg je er weer een ander probleem voor terug.

Iedereen die met hetzelfde kampt,
sterkte,
Ilse

 
     
  Resultaat van woensdag, 28 november 2007  
  Het vorige verhaal is van mij, Ilse Smit.
Als je misschien een keertje wilt mailen, vragen hebt etc. dan kun je contact opnemen via meijerinksmit@quicknet.nl

 
     
  Resultaat van vrijdag, 26 oktober 2007  
  beste mensen,

een oase van (h)erkenning als ik al jullie verhalen lees.

naast de 'gebruikelijke' klachten heb ik veel last (gehad) van klachten van mijn hersenen (minder goed kunnen lezen, denken en praten, introvertie etc). Ook kreeg ik spierpijn en kon ik lastiger lopen. Via een Chinese arts kwam ik erachter dat het allemaal te maken had met storingen in de darm. Deze waren weer het gevolg van een opeenhoping van stress en niet verwerkte emoties (dat voel ik ook).

middels Chinese kruiden zijn mijn klachten sterk verminderd, maar ik heb toch het idee dat ik ook het SCdiet moet volgen.

na enkele dagen (ik begin volgende week pas met het introductiedieet) zijn mijn klachten al verminderd.

ik hou jullie op de hoogte van verder verloop,

groet!
Martijn

(mvanwinkelhof@hotmail.com)

 
     
  Resultaat van dinsdag, 09 oktober 2007  
  Hallo allemaal,

Werkt het Sc-diet? Voor mij in ieder geval wel. Ik ben 26 jaar, was enorm vermoeid, kwam ontzettend aan, had pijn in al mijn spieren, hoofdpijn, spastische darm en altijd problemen met de ontlasting. Op een gegeven moment sliep ik 14-16 uur op een dag!!!
Toendertijd (werkte in een kinderdagverblijf) moest ik 's middags mee gaan slapen met de peuters, anders hield ik mijn dag werk niet vol.

Daar komt bij dat mijn moeder ook darmproblemen heeft (altijd gehad ook), 17 operaties verder is en een stoma heeft. Je kunt begrijpen dat ik die toekomst niet wilde.

Via een natuurarts kwam ik erachter dat er teveel zetmelen in mijn ontlasting zaten en zij adviseerde mij om geen suikers meer te eten. Daarna begon ik mij steeds beter te voelen. Vervolgens ben ik bij een orthomoleculair dietiste terecht gekomen en zij adviseerde mij het Sc-diet.

Ik zal eerlijk zijn; de eerste maand vond ik het hel (afkicken van de suikers/koolhydraten noemen ze dat). Continu hoofdpijn, duizelingen, en voelde mij emotioneel labiel. Maar daarna ...   
Ik heb nu geen klachten meer, voel mij gezond en heb meer energie dan ooit tevoren!!! Ik ben inmiddels 36 kg afgevallen (en nog steeds gaat het er af), en heb stukken minder problemen met mijn darmen. Ik ben erg blij met dit dieet en zodra je eenmaal door de eerste maand heen bent, gaat het volgen van het dieet als gemakkelijk. Je verlangt niet meer naar de andere voedingsmiddelen, je lichaam geeft zelf aan wanneer en hoeveel je moet eten, mijn stemming is opperbest en mijn ontlasting regelmatig. Kortom ik ben er een voorstander van! :d

 
     
  Resultaat van dinsdag, 09 oktober 2007  
  Nog een lekker recept, eiwit pannekoekjes!

Mix 150 gram kastanjemeel met 6 eiwitten en 4 gehele eieren tot een glad papje. Eventueel geraspte appel en kaneel toevoegen. En bakken en eten maar...  

(rond de 150 kcal per pannekoekje)

Absoluut heerlijk, gezond en geeft een verzadigd gevoel!

 
     
  Resultaat van dinsdag, 09 oktober 2007  
  Mochten mensen geinteresseerd zijn, mijn orthomoleculair dietiste is Arenda Breevaart (zie ook het kopje '' Welke artsen en dietisten kunnen helpen bij het volgen van het SCDiet'')

Voel mijzelf zeer gelukkig dat zij mij dit dieet heeft aangeraden, voel me lekker in mijn velletje zitten!   

 
     
  Resultaat van donderdag, 27 september 2007  
  Bij mij werd colitus ulscerosa geconstateerd zo'n vijf jaar geleden. Ik had niet de indruk dat de medicijnen veel deden en de moed zakte me langzaam in de schoenen, totdat een vriendin me tipte over het scdiet.
Ik volg het nu bijna 4 jaar en ben een jaar geleden na endoscopie genezen verklaard. Volgens het ziekenhuis was de wond prachtig genezen en was de diagnose van colitus ulscerosa te zwaar gesteld?! Toen ik vertelde dat dat waarschijnlijk kwam door het dieet, werd mij gezegd dat eten geen enkele invloed heeft op de darmen.....
Ik volg het dieet nog strikt en smokkel nooit met 'foute' produkten. Het is dus echt zaak om je er 100% aan te houden, wat mij betreft.
Steeds meer restaurants kan je via mail van te voren op de hoogte brengen van je wensen en vrienden verwijs ik door naar de recepten site, dus da's ook geen probleem meer.
Tsja, ik zou het lichtelijk kunnen gaan afbouwen, maar ik heb ook zoiets van : never change a winning team!
Er is een last van mijn schouders gevallen.
Afra

 
     
  Resultaat van maandag, 25 juni 2007  
  hallo allemaal,

mijn naam is sharony en ik ben 27 jaar oud.
ik heb al 11 jaar heel erg last van mijn darmen diverse onderzoeken heb ik ondergaan en daar kwam niks uit ik was volgens de doktoren kern gezond.dus gooiden ze het maar op een spastische darm.klinkt jullie denk ik bekent in de oren.het is een ziekte die je lichaam en geestelijk echt sloopt.als sinds 1 jaar kan ik niet meer werken .eigenlijk durf je niks meer te eten,omdat alles wat er naar binnen gaat overal een reactie op komt.er gaat geen dag voorbij zonder een opgeblazen buik en migraine gepaard met vermoeidheid.was het vandaag weer zo zat dus dacht ik ga het internet maar weer op kijken of ik er echt niks aan kan doen.
toen zag ik het scd diet ik ga het denk ik maar proberen want zo verder leven wil ik niet.ik mis te veel van het leven dus het proberen waard!

als het aanslaat laat ik mij weer horen.

ps:reacties zijn welkom
sharonyvanommen@live.nl

sterkte iedereen!

 
     
  Resultaat van vrijdag, 15 juni 2007  
  Beste lezers,

Ik ben al lekker lang bezig (zie het allereerste bericht geheel onderin) met het dieet, het werkt nog steeds toppie    en weet inmiddels wat wel en niet kan. Werken kan ik dan ook nog steeds prima (ben 52) en voel mij fit, fiets veel en ga zelfs gewoon op fietsvakantie met mijn zoon lekker ver weg. Volg ik het dieet dan is mijn stoelgang helemaal normaal. Eet ik soms een keer een boterham (zo'n lekkere bruine met pitjes) dan kan het zijn dat ik heerlijk als een blok in slaap val op de bank (dan rust je wel effe lekker uit) maar het geeft verder geen problemen.

Vond wel dat ik maar eens een dieŽtist moest raadplegen over de vitaminen die ik nou wel of niet moest nemen. Merkwaardig maar echt waar, ik voldeed prima aan de ADH op ťťn na. Vitamine D zit eigelijk alleen maar in boter en is daar dan ook in toegevoegd, en dat eten wij dus niet. Vitaminen D zorgt ervoor dat calcium wordt omgezet, dat heb je dus eigenlijk wel nodig (volgens de dieŽtiste) en kan je dus wel via een multi vitamiene product nemen.

Vreemd was ook wel dat ik als man maar 2000 kcal at. Brood, aardappelen, pasta, suiker, koek en snoep telt dus behoorlijk aan maar zijn dus absoluut niet nodig!

Heb nog een tip met yoghurt en kwark maken:
- Koop 3 liter van de AH volle melk van zaanse hoeve,
- Neem 2 afgeknipte plasic 2 liter melk pakken,
- Kook 1Ĺ liter en koel weer af tot 40 graden,
- Roer de kwark van AH biogarde (rechtsdr. kwark) 1Ĺ eetlepel erdoor
- Verdeel alles in 2 afgeknipte bakjes in de Petra yoghurt machine
- Giet na een uur of 8 de wei (geel water) telkens regelmatig af
- Ik heb zelf RVS plaatjes gemaakt en leg die op de yoghurt
- Na 24 uur is het klaar, staafmixer erin en je hebt HEERLIJKE kwark

Hebben jullie nog tips, laat het weten
Groetjes en veel succes met alles,
Arend   

 
     
  Resultaat van zondag, 01 april 2007  
  Goeiendag,

Ik ben een 48 - jarige man, en heb sinds dec 2006, nu voor de derde keer al diverticulitis....dat is te vaak volgens de Specialist, en hij sprak over opereren.....
Maar mijn huisarts, ik ging naar haar toe voor info, liet de term ''stoma'' vallen....het schijnt, dat iedereen, die een darmoperatie ondergaat, met de medeling: ''u kunt met een stoma uit de opeatie komen''naar de operatiekamer gaat.....
Daar ben ik, ik weet dat van die stoma pas sinds jl. vrijdag 30 mrt., nog niet aan toe.
Iemand vertelde me gisteren over ''darmspoelen'' werkt ook preventief, maar mag niet als je actieve ontstekingen hebt, zoals ik nu.....
Ik kwam via andere kennissen op het SCDieŽ'': wie geeft mij het juiste advies......? ik weet niet wat te doen....
Ik heb diverse verschijnselen: pijn, moe, winderigheid, verlaagt libido, vieze smaak in mijn mond, maar gťťn diarree of obstipatie, alhoewel wel eens gehad na operatie aan rug en heupen......(toen moest ik dus wel veel persen)
bedankt voor jullie reactie, een Hulpsint,

 
     
  Resultaat van zondag, 11 maart 2007  
  Hallo ik ben 43 jaar en ik hebheb eigenlijk mijn hele leven al maag en darm klachten , ik heb last van diverticulitus zoald de art in het ziekenhuis zei. Nou dat heb ik toen ik na driedagen opname uit het ziekenhuis opgezocht en kwam op deze site terecht. ik kan je wel zeggen dat alle klachten die ik dus al jaren heb hier beschreven staan. Ik ga het dieet volgen ,morgen komt mijn yoghurt machine en dan ga ik aan de slag.Ik ben eigenlijk een alles eter dus zal er geen probleem mee hebben om het vol te houden. Ik ben 8 jaar terug gestopt met roken omdat ik altijd hoofdpijn had en keelontstekeingen , als je van de moeheid en de pijn afwil is dat niet zo moeilijk om het vol te houden. En natuurlijk doorzettingsvermogen. Groetjes aan iedereen die dit leest Tweety

 
     
  Resultaat van dinsdag, 28 november 2006  
  Wij moeten met een groepje uit de klas een les voorbereiden, we doen dit over diarree, dat moest!   
Wilt u of jij hier wat informatie over sturen of een plaatje sturen ofzo??
BVD!

 
     
  Resultaat van donderdag, 12 oktober 2006  
  Hai, ik ben Inge. Ik ben 42 jaar, uit de kinders en woon alleen.

Al zo'n 26 jaar had ik klachten. Zowel rugklachten als darmklachten. Als tiener had ik al een maagzweer. Ik kreeg nog het ouderwetse pap-en-melk dieet.
Zo'n 12 jaar geleden werden de rugklachten erger en ik kreeg er ook steeds meer andere gewrichtsklachten bij. Zodanig veel, dat de Orthopeed mij uiteindelijk naar een psychiater stuurden, omdat men dacht dat ik Munschhausen had. Maargoed, uiteindelijk bleek, dat ik een (inmiddels) ernstige vorm van Bechterew heb, die zich manifesteerd van mijn schedelbotten tot mijn tenen. Ik zit nu in een rolstoel en heb thuishulp.

Inmiddels had ik ook nog de darmklachten, maar die waren ''bijzaak''. Ik had spastische darmen zei men, of gewoon stress. Last van zure oprispingen, maagzweren, chrinische diaarhee, enzovoorts. En ik was zwaar onder gewicht.
Toen vertelde een fysiotherapeut mij, dat het antigen (HLA B27) in mijn bloed niet alleen wees op Bechterew, maar ook kon inhouden dat ik Crohn had. Men wilde mij weer door de hele medische molen halen. Niet om mij te genezen, maar om weer te bewijzen wat ik mankeerde. Want door alle medische problemen heb ik nooit een cariere kunnen opbouwen en ben afhankelijk van DSW, WVG en andere afkortingen. En dus van eindeloze rijen keuringen.
Ik besloot het heft zelf in handen te nemen. Medicijnen weigerde ik, ik slikte al ontstekingsremmers voor de Bechterew en ook die wisselde ik in voor Echinaforce, Silicium D12 en Traumeel S. De ontstekingen werden toen trouwens snel minder.

Eerst vond ik het KickAs dieet. AS is de Engelse afkorting voor de naam die Bechterew inhoudt. (In het Nederlands Spondylitus Ankylopoetica)
Dat dieet hielp me van de pijn in mijn onderrug af en gaf me al veel meer energie. Het lijkt wel op het Specifieke Koolhydraten dieet. Al gauw leerde ik het te combineren met een maag-dieet. (dus geen kool enzo) En toen kwam ik jullie tegen.

Ik combineer nu jullie dieet met het KickAS dieet en met mijn ervaring dankzij het maagdieet. Met een kleine beurs (bijstand) is dat niet altijd simpel. Maar ik voel me 1000% beter.
Soms ben ik obstinaat en houd me er niet aan, maar dat wordt snel weer afgestraft met akelige toiletbezoekjes en krampen. Maar als ik mij er braaf wel aan houdt, dan gaat het zoveel beter. Op een relatief kleine darmoperatie na heb ik mezelf kunnen redden.

Helaas weten artsen en dietisten niet wat dit dieet inhoudt. Resultaat was, dat ik na een darmoperatie in het ziekenhuis het verkeerde voedsel kreeg. Ik ben, nog zwaar onder invloed van de Morfine, meteen weggegaan uit het ziekenhuis. En van diensten als ''tafeltje dekje''enzo kan ik natuurlijk geen gebruik maken. Maar het is het allemaal waard.

Ik maak me alleen zorgen hoe dat moet als ik ouder word. Ik kan me niet voorstellen, dat een verzorgingshuis dit dieet wel kent en eraan meewerkt. Hopenlijk is dat in de toekomst anders.

Inge.

 
     
  Resultaat van donderdag, 05 oktober 2006  
  Hallo aan iedereen ,
Onze zoon heeft sinds zijn geboorte al darmproblemen. Het enige wat de specialisten ons kunnen zeggen na veel onderzoek en medicatie dat hij een a-specifieke vorm van colitis heeft. Op dit moment slikt hij imuran 25mg en mesalasine granusticks 2x dgs 500mg. Hij is nu 6 jaar. Waarschijnlijk de enige!!! in Nederland met deze vorm van colitis volgens het UMCG. Nu ik dit alles lees over een koolhydratendieet maakt mij dit nieuwsgierig naar meer informatie. En is dit een redelijk makkelijk te volgen dieet voor een kind? Wie heeft ervaring of kent iemand met deze anamnese
Bedankt voor relevante reakties
Groetjes Jansje

 
     
  Resultaat van dinsdag, 29 augustus 2006  
  Hallo,

Sinds januari volg ik dit dieet en ik voel me er ERG goed bij!
Ik ben 9 kilo afgevallen en via de natuurarts blijkt nu dat ik erg ben opgeknapt (via ontlastingonderzoek).
Ik heb de ziekte van crohn en vorig jaar is mijn gehele dikke darm verwijderd. Crohn is nu dus niet actief en middels dit dieet wil ik dus voorkomen dat het terugkomt.
Ook slik ik probiotica en extra visoliecapsules.
Ik kan het iedereen aanraden!!!

Jo

 
     
  Resultaat van woensdag, 01 maart 2006  
  tja zo te zien is de ziekte chron (?) niet een fijne ziekte (geen een) maar je kan er niet veel tegen doen he of wel soms??

 
     
  Resultaat van donderdag, 26 januari 2006  
  hoi goigohiohihoihsdligo;qeaohqaicfiawjifj          :    :                :                  :

 
     
  Resultaat van donderdag, 26 januari 2006  
  moi chris is gek

 
     
  Resultaat van woensdag, 28 december 2005  
  Hoi Ed en alle andere 'medepatiŽnten',

vandaag kreeg ik van iemand de tip om eens op deze site te kijken, omdat ik op mijn 21e al 7 jaar met Crohn klachten rondloop.
Momenteel gaat het weer wat minder, dus een poging om het minder te maken is natuurlijk altijd de moeite waard.

Nou zit ik eigenlijk met 2 dingen:
* Ik ben vegetarisch. VIs en vlees is ongetwijfeld heel goed, maar ik eet
dat dus niet. Momenteel eet ik ongeveer 2x vervangers per week, maar
dit laat het dieet niet toe. Wat zijn de opties?

* Ik ben ook een enorme liefhebber van eten. Ik denk dat als ik het dieet
zou volgen, ik daar geestelijk, zeker de eerste maanden, enorm van
zou balen. En geest en lichaam staan in contact met elkaar.
Ik ben joods, en het is al ontzettend moeilijk om bij anderen
te eten, laat staan in restaurants. Om het mezelf nu nog moeilijker te
maken... Het klinkt voor mij als een tť grote opgave.

Natuurlijk zijn de resultaten die mensen met het dieet halen wel een
motivatie, maar toch zou ik het liever op een andere manier willen proberen. Ik las al iets over acupunctuur, maar zijn er nog tips over andere manieren van alternatieve geneeswijzen waar mensen baat bij hebben gehad?

Ik ben heel blij dat ik van het bestaan van deze site afweet en wellicht begin ik ooit wel met dit dieet, maar ik denk dat ik dan toch wel echt helemaal geen andere optie meer moet hebben. Als aardappeleter en iemand die 1 kilo honing per week gebruikt (met suiker) is de overstap te groot. Ik heb namelijk ook niet de financiŽn om imkerhoning aan te schaffen, zelf brood te gaan maken, yoghurt te maken etc.

Ik wil iedereen toch voor het nieuwe jaar vooral een rustig jaar in de darmen toewensen en blijf allemaal luisteren naar je lichaam!

Talitha

 
     
  Resultaat van woensdag, 28 december 2005  
  Oh, en sorry dat ik nu pas lees dat ik dit bericht in een andere rubriek moest plaatsen...

  

 
     
  Resultaat van donderdag, 15 december 2005  
  Hallo Allemaal,

Mijn naam Loes, 52 jaar en sinds 6 jaar de ziekte van Crohn.
5 jaar lang geen medicijnen ingenomen en het laatste jaar op entocort.
De laatste 3 maanden aan het minderen met de medicijnen en nu wederom last van de buik en hevige diaree. Met de entocort had ik minder last, maar nu dat ik gestopt ben met de medicijnen ben ik weer bij af.
De Broodmachine is ingekocht nu nog een yochtert machine (hier zou ik graag nog wat tips kunnen gebruiken waar ik er een koop en hoe het werkt) en waar haal ik omgeving Purmerend amandelmeel vandaan.
Als iemand suggesties heeft, hoor ik ze graag. Het receptenboek ligt klaar dus ik kan beginnen, of zal ik nog even wachten tot het nieuwe jaar en de feestdagen nog even voor lief nemen.
Als ik bij de specialist kom en vraag heeft u gehoord over het dieet, kijkt hij mij aan met een blik van: waar heeft u het over. Dit vind ik heel jammer want zo deze site te lezen, hebben veel mensen baat bij het dieet. Dus mijn vraag is: hoe komt het dat zo weinig artsen hier vanaf weten of willen zij het niet weten. Het lijkt mij toch dat als het zovele mensen helpt dat er meer onderzoek naar gedaan moet worden.
Graag hoor ik hier wat meer over.

Groetjes en sterkte voor allemaal,

Loes

 
     
  Resultaat van maandag, 21 november 2005  
  Hallo!!

Ik volg nu al een paar maanden het dieet (heb de ziekte van Crohn) Afgelopen zomer was ik erg ziek, ik heb veel medicijnen gebruikt (oa prednison, imuran) Ik heb een tijd getwijfeld, maar ben toch aan het dieet begonnen. Het was voor mij moeilijk. Toen ik laatst bij de controle in het ziekenhuis kwam, vertelde mijn arts me dat mijn bloedwaarde (bezinksel) van 35 (in juni) naar 4 was gegaan. Dus van een behoorlijke ontsteking naar GEEN ontsteking!! Ik ben er van overtuigd dat dit dieet me een heel stuk verder heeft geholpen (ik gebruik nog steeds medicijnen). Ik heb ook veel meer energie sinds ik dit dieet volg. Dus voor de mensen die misschien aan het dieet willen beginnen: het is het proberen zeker waard!!!   
Groetjes
Sibel

 
     
  Resultaat van woensdag, 14 september 2005  
  Ik ben een vrouw van 25 jaar uit Gelderland, bijna Brabant.
Sinds een jaar loop ik het ziekenhuis in en uit. Verschillende onderzoeken heb ik al achter de rug. En iedere keer bloedprikken. Maar er kan maar geen diagnose worden gesteld. De bezinking is veel te hoog, er moet een ontsteking zitten maar die is nergens te vinden. Ook voor de arts heel frustrerend maar ook zeker voor mij!! Hij denkt dat het Crohn is. Sinds een jaar of drie ben ik zo een 25 kilo aangekomen. Vorig jaar heb ik pijn in mijn buik erbij gekregen. Ik heb veel last van hoofdpijn en ben altijd erg vermoeid. Verder heb ik nog wel wat vage klachten als pijn in mijn botten en spieren.

En nu lees ik al deze verhalen!! Iedereen is van zijn pijn af, en krijgt normale(re) ontlasting, wauw! En verderop las ik een vrouw die ook altijd vermoeid was en nu een energie heeft van heb ik jouw daar, nog meer wauw! Dat wil ik ook! (tranen schieten nu in mijn ogen...) Alleen hierom is het al zeker het proberen waard om dit scdieet te gaan volgen. Ik heb er overigens nog NOOIT van gehoord.

Maar nu wil ik ook heel graag zo een 30 kilo kwijt. Is er iemand die dit dieet volgt en ook overgewicht had/heeft ook kilo's kwijt geraakt? Zo ja, hoeveel en in hoeveel tijd? Want het moet niet te snel gaan natuurlijk, maar ook niet te langzaam!!

Groetjes Bianca

 
     
  Resultaat van zondag, 04 september 2005  
  halllo allemaal,
ik ben sarah, 21 jaar en heb sinds 2001 crohn. na goed ziek te zijn geweest van de i mmuran, zit ik nu aan de entocort, wat voor mijn gevoel niks doet. ik ben nu van plan om met het scdiet te beginnen, ik weet alleen niet wat ik bij het ontbijt kan gebruiken, kan iemand mij een goeie tip geven? ik heb ook veel gehoord over de TSO wormpjes, waarmee ze dit jaar in nederland gaan beginnen, weet iemand daar wat van. En ik zou graag in contact willen komen met Ed, heeft iemand zijn e-mail adres?

 
     
  Resultaat van zaterdag, 21 mei 2005  
  Hoi Ed,

Na meer dan 4 jaar    (zie het onderste bericht in deze rubriek) het SCDiet gevolgd te hebben gaat het nog steeds SUPER, ik heb totaal geen Crohn verschijnselen meer, gebruik ook helemaal geen medicijnen! Het dieet werkt dus heel goed en dat zou iedere Crohn patiŽnt moeten weten.
Het is dan ook nog steeds heel goed dat deze site er is, jammer dat veel artsen dit nog niet weten en dat onze overheid dit niet promoot.

Ik heb nog wel een tip om wat meer recepten te proberen, wel in het engels: www.scdiet.org/2recipes/
Hier kan je diverse soorten brood, cake en andere recepten vinden.

Amandel meel koop ik gewoon bij de warme bakker Langerak in het dorp De Lier, daar koop je dit voor Ä 9,00 per kilo, dit gaat per doos van 12Ĺ of 25 Kg

Voor de yoghurt machine van Petra, heb ik 2 plastic melk pakken van 1Ĺ liter, doormidden geknipt en het onderste gedeelte gebruikt om yoghurt te maken. Dit past heel mooi en op deze manier kan je continu yoghurt maken.

Bedankt voor alle tips, veel succes en groetjes,
Arend

 
     
  Resultaat van dinsdag, 12 april 2005  
  Beste lezers,

Zojuist is de Ziekte van Bechterew bij mij geconstateerd. Daarnaast heb ik last van Colitus Ulscerosa en lactose intollerantie. In de familie komen vele verschillende darmkwalen voor, waaronder coeliakie (moeder en zus) en IGA deficiŽntie.

Heeft iemand ervaringen met erfelijkheid en verbanden. Alle ziekten zijn auto-imuun ziekten en worden wellicht door een gendefect veroorzaakt?

Heeft iemand een goede tip van een web-site of een onderzoek on-line.

Alle reacties welkom!

Het verhaal op deze site over het dieet is erg geloofwaardig, ik ga daarom meteen beginnen met het dieet en hoop snel verlost te zijn van mijn kwalen!  

Joep

 
     
  Resultaat van woensdag, 08 december 2004  
  Hallo allemaal,

Bij mijn zoon is sinds kort crohn geconstateerd.
Het dieet spreekt ons erg aan. Als na zijn stootkuur medicijnen (hij is erg ziek op dit moment) gewerkt gaat worden aan zijn dieet, zullen we zeker veel elementen uit dit dieet over nemen.
Er wordt veel gebruik gemaakt van speciale zelfgemaakte yoghurt.

Nu komt de vraag;
We maken altijd zelf Turkse yoghurt, 5 liter melk van de koe (boer) verhitten tot het kookpunt, afkoelen tot lichaamstemperatuur, schepje yoghurt (bolle eetlepel) van de vorige keer erbij, roeren, pan afsluiten en in dekens of winterjassen 18 tot 24 uur op een tochtvrije plek (kamertemperatuur) ergens laten staan. Hierna in de koelkast bewaren eventueel voor gebruik een deel laten uitlekken want er komt wel wei vrij.

Is deze yoghurt toegestaan bij dit dieet?????????

Zo niet, dan is deze yoghurtmakerij misschien wel iets voor de non-dieethouders.

NB* geen turkse familie die yoghurt maakt bij jou in de buurt? Met bulgaarse of turkse yoghurt uit de supermarkt lukt het ook wel vaak (3 bolle eetlepels)  

 
     
  Resultaat van vrijdag, 22 oktober 2004  
  Ik ben ook sinds gisteren uw site gevonden en ben meteen met uw dieet begonnen, dit wegens darmklachten (ben vorig jaar) geopereerd wegens diverticulitis ze hebben een halve meter dikke darm dienen te verwijderen,en heb regelmatig opstoten van hevige pijn en opgezwollen buik. Ik doe uw dieet zoals vermeld staat maar wou vragen of er niets speciaals is voor ontbijt. Ik hoop dat mijn klachten daar ook door verdwijnen.
Heeft iemand hetzelfde doorstaan?

 
     
  Resultaat van woensdag, 13 oktober 2004  
  He Bas!

Las net je verhaal, ik vind het ontbijt maken ook nog best moeilijk. Afgelopen zomer was ik in Amerika, daar hebben ze low carbohydrate joghurts en corn flakes, werkte bij mij goed, maar hier in NL heb ik zo iets nog niet gevonden. Het zou echt handig zijn om dat hier ook in de supermarkt te kunnen kopen!Nu eet ik gewoon brood omdat mijn symptomen weg zijn, maar als dat niet het geval is dan neem ik: 2 gebakken eieren met tomaten, spek, ui en een beetje kaas en lage koolhydraten crackers met vers geperste sinaasappelsap(uit een pakje werkt bij mij niet)
Nadeel van dit ontbijt: je moet wel vroeg genoeg opstaan om je ontbijt te maken!

Succes!
Fleur

 
     
  Resultaat van maandag, 11 oktober 2004  
  Hallo lieve mensen

Ik had me voorgenomen om hier het goede bericht te schrijven zodra het goed met mij ging. ik heb mijn hele leven darmklachten zoals diaree, slijm, opgeblazen buik en heel veel pijn. Ik heb ook chronische blaasontsteking. Het laatste half jaar was mijn toestand erg verslechterd, veel diaree en ook 's nachts pijn en diaree, ik ben net optijd bij deze site terechtgekomen. Ik heb trouw het introductiedieet gevolgd en daarna me strict aan het dieet gehouden. Langzaam ging het beter, de opgeblazen buik verdween en de pijn ook. Nu ruim een maand later heb ik voor het eerst een gezonde ontlasting gehad, dat is voor mij een doorbraak in mijn genezing en ik had het een maand geleden niet durven dromen. Voor mij was het een kadootje op de w.c.
Ik durf nog niet te voorspellen of al mijn klachten ooit zullen verdwijnen, maar ik voel mij vandaag een gelukkig mens.
Ik wens iedereen op deze site de kracht toe om hun klachten te overwinnen. Ik zal binnen kort nog wel op het forum te zijn, want ik heb talloze vragen, want ik ga nu weer beginnen met leven, ik ga zelfs binnenkort een dagje winkelen in een andere stad met een kennis (voor het eerst sinds 20 jaar!) voor mij een hele onderneming en ik ben daar heel onzeker over, maar ik heb A gezegd en nu ga ik B zeggen!

 
     
  Resultaat van maandag, 11 oktober 2004  
  Hoi,

Ik ben een jongen van 26. Vier jaar geleden is er bij mij de ziekte van Crohn geconstateerd nadat ik helaas geopereerd ben vanwege een door onsteling/vernauwing veroorzaakte darmperforatie. Achteraf werd duidelijk dat het om Crohn ging. Nu gebruik ik al vier jaar Salofalk pillen ter voorkoming van een opvlamming. Afgelopen maanden zijn de symptonen voor mijn gevoel door spanningen iets verergerd.

Ik heb nooit echt een dieet gevolgt. Wel kwam ik er al gauw achter dat het consumeren van melkproducten, scherp/gekruid eten, koolzuurhoudende dranken (helaas incl. bier!) en citrusvruchten binnen 30 minuten een race naar de wc tot gevolg hadden.

In mijn geval levert het eten van rijst, pasta en boterhammen geen aantoonbaar effect op mijn klachten/stoelgang. Maar ik wil best eens proberen of het onthouden hiervan resultaat oplevert. Maar wat eet ik dan in de morgen?

Groeten en sterkte,

Bas
bc_aukes@hotmail.com

 
     
  Resultaat van donderdag, 16 september 2004  
  hallo,
al enige tijd ben ik op zoek naar overeenkomenden klachten die mijn dochter alsinds haar geboorte heeft.
zij is tevroeggeboren860gram en daar redelijk doorheen gerold.
sinds haar geboorte had ze last van obstipatie waarvoor ze regelmatig clysmas in het ziekenhuis kreeg.
vaak als baby had ze hele periodes dat ze bijna geen flessen dronk en letterlijk verging van de pijn,vreemde vormen van uitslag en dat trad om de 2 weken zon beetje op.
daarna ging het weer prima en werd het van lieverlee weer minder,allerlei onderzoeken,sonde voeding lactulose etc.
urine was bij de huisarts nooit niet goed,maar de kweken wezen niets uit.
inmiddels is mijn dochter alweer 7 jaar en wij zijn er aan gewend,aan haar eetgedrag,vrij weinig ze weegt 17 kilo en is 1.25 sinds 2jaar gebruikt ze importal en zijn haar klachten redelijk onder controle met af en toe uitschieters van koliekaanvallen uitslag en veel buikpijn.
er is inmiddels na eindeloze onderzoeken vastgesteld dat ze een zware spastischedarm heeft hoe jong ze ook is.
er komt in mijn familie wel de ziekte van crohn voor maar die aanwijzingen zijn er op dit moment niet.
zijn er soms meer mensen met jonge kinderen die dit herkennen?
spanningsinterklaas kerst proefwerken ed verergeren de klachten niet

 
     
  Resultaat van woensdag, 15 september 2004  
  Hallo, ik ben een jonge man uit het noorden des lands.
In het vroege voorjaar van 2003 kreeg ik rechts onderin mijn buik een vage pijn, vooral 's ochtends, vooral als ik op mijn rechterzij had gelegen. In de loop van de ochtend ging dit dan weer langzaam over.
Zoals meestal het geval is verwachtte ik dat het vanzelf weer over zou gaan, maar helaas, het werd langzaam maar zeker erger.
Er zat wel eens een goede dag tussen maar op een gegeven moment in juni werd de pijn zo hevig (tijdens het schilderen) dat ik contact met de huisarts heb opgenomen.
Hij verklaarde mij na onderzoek dat er vernoedelijk een spastische darm in het spel was, en dat ik met het eten van pittige gerechten voorzichtig aan moest doen. Dat heb ik gedaan maar het hielp niets!
In het najaar nogmaals de huisarts bezocht en doorverwezen naar de MLD specialist. Die heeft een dikkedarm onderzoek verricht en een echo van de buik met als resultaat: Perfect gezond!
En toch elke dag die pijn rechtsonder in de buik.
Toen ben op internet gaan zoeken en kwam SCDiet tegen. Daar las ik vele positieve reacties en ben ik het dieet gaan volgen per februari 2004.
Als snel kwamen er dagen zonder of met heel weinig pijn, en na zo'n zes maanden was ik volledig klachtenvrij!!!
Toen ben ik langzaam aan begonnen om af en toe weer wat andere voedingsmiddelen te eten zoals enkele sneetje brood, en de klachten blijven weg.
Ik neem wel elke dag de 24-uurs yoghurt als ontbijt, dit is echt supervoedsel!
Kortom, kom je niet van je buikklachten af, probeer het dieet dan, het werkt!
Groeten Frits

 
     
  Resultaat van zondag, 05 september 2004  
  Hallo allemaal!

Mijn naam is Fleur (22 jaar) en ik heb een milde vorm van colitis ulcerosa.
Wat een interessante website, jammer dat ik hem nu pas ontdek na al twee jaar gediagnosticeerd te zijn. Ondertussen probeer ik mijn eetpatroon aan te passen. Het gaat steeds makkelijker en ik voel me prima! Mijn arts zei dat het niets uitmaakte wat ik at, yeah right...! Wat ik nog wel lastig vind is om tijd te maken om alle gezonde etenswaar uit te zoeken, als je ook gewoon een druk studentenleven hebt wil je niet steeds aan je eten moeten denken! Soms vraag ik me wel eens af of er nog meer studenten zijn die dit ook meemaken. Nu ik dit dieet volg, wil ik echt alleen maar het beste fruit kopen, maar ja, daar hangt ook weer een prijskaartje aan...

Groetjes Fleur

 
     
  Resultaat van zondag, 22 augustus 2004  
  Met veel belangstelling heb ik alle verhalen van het scdiet gelezen en er komen voor mij hele belangrijke dingen naar boven waar ik iets mee ga doen . Dank je wel voor het geschrevene. (Rocky)

 
     
  Resultaat van vrijdag, 25 juni 2004  
  Ik ga er voor !!

Hallo, ik ben Marga 50 jaar en woon in Amsterdam.
Sinds 8 jaar heb ik hevige buikpijn en afwisselend brijige ontlasting en dan weer geobstipeerd.
Allerlei slangen zijn er in mijn openingen gestoken, liter bloed heb ik afgegeven om te horen dat ik ''niets heb''. Ik kwam in 8 jaar tijd 30 kg. aan vanwege de slechte vertering.
Het zal wel de overgang zijn en ik eet te weinig vezels, als oplossing werd aangedragen veel volkoren brood eten en bij obstipatie psyliumvezels.
Rollend over de grond van de pijn en huilend van pure onmacht, blijven lachen tegen mijn collega's en verontschuldigend naar mijn ''nieuwe'' partner bleef ik zoeken naar ''iets' wat me zou kunnen helpen.
Eerst het Atkins dieet geprobeerd om af te vallen en dat wilde niet lukken.
Wat me wel opviel was dat ik geen buikpijn meer had en de ''branderige'' plekken op mijn lichaam langzaamaan verdwenen.
Door toeval kwam ik op deze site terecht en er begon een lichtje bij me te branden: bij het Atkins dieet met weinig khd voelde ik me goed, zodra ik een boterham (fijnlijntje) at kwam de pijn weer terug.
Het kan niet anders dan dat scd voor mij moet werken. Ik ga er dus voor !!
en zal deze site regelmatig bezoeken en voorzien van mijn recepten omdat ik daar nogal creatief in ben.
Groetjes,

Marga

 
     
  Resultaat van donderdag, 17 juni 2004  
  Bijgaand document bevat de resultaten van wat maanden bij gelegenheid rondzoeken op Internet naar de meest geschikte voeding bij de Colitis Ulcerosa wat ik nu bijna 1 jaar heb.
Het lijkt erop dat het SC Dieet weliswaar een goede stap in de goede richting is, echter ook dat er nogal wat elementen in zitten die contra-productief zijn. Dit blijkens de resultaten van allerlei wetenschappenlijk onderzoek.

Om andere CU patiŽnten ook verder te helpen lijkt het mij zinnig als je dit op je WEB site publiceert. Dat bepaart hen het eindeloze zoeken.
Die WEB site heeft mij overigens ook goed op weg geholpen.

Bas
Lees het verslag hier www.scdiet.nl/voedingcu.pdf .

 
     
  Resultaat van vrijdag, 11 juni 2004  
  Ik ben 45 en na jarenlang bij de spastische darm gevallen ( =we weten niet precies wat je hebt dus zal dat het wel zijn ) te zijn ingedeeld werd een 3 jaar geleden eindelijk vastgesteld dat ik eeen lactose-intolerantie heb.
Bericht is verplaatst naar:
www.scdiet.nl/bbs/viewtopic.php?p=2928#2928


 
     
  Resultaat van zondag, 23 mei 2004  
  24 mei 2004
Ik,vrouw van 64 vervolg na mijn verhaal in deze rubriek geschreven te hebben op 24 april j.l waarbij ik vertelde dat na een drietal weken ik mij al een stuk beter voel. Nu ben ik dan 7 weken bezig met dit dieet en het blijft en aanbevelens goed gaan . Toiletbezoek is nu ongeveer 1 soms 2x per dag en de waterdunne productie is nu een dikke brij met soms iets beter nog
Ik volg voor 100% het geweldige SC diet dieet en kan het iedereen met klachten aanbevelen. Nu ik weer de horizon zie geeft mij dit ook de kracht om door te gaan ( is soms wel eens niet zo gemakkelijk ) maar een goed voelen zonder vermoeid gevoel en ook nog beter slapen is een schitterende beloning.
ED. nogmaals bedankt en je weet het , ik geef de site aan zoveel mogelijk mensen door en als de kans er is ook aan artsen die natuurlijk ook mensen zijn .
Ik zal de komende tijd een ieder op de hoogte houden of de resultaten goed blijven.
Een 64 j. ( vr.)

 
     
  Resultaat van woensdag, 05 mei 2004  
  Beste Ed,

Wij willen je bedanken    voor je fantastische site. Zowel ik als mijn man hebben veel baat gehad bij je dieet adviezen.

Zelf had ik veel last van maagzuur , had weinig energie en het gevoel in een vicieuze cirkel beland te zijn. Ik gebruikte zantac om het maagzuur te beperken. Had het gevoel dat het wel hielp, zolang ik het middel slikte. Zoals je schrijft: het is slechts symptoombestrijding maar het pakt niet de werkelijke oorzaak aan. Sinds ik jouw dieet volg gaat het stukken beter. Ik heb veel meer energie en veel minder last van maagzuur.

Bij mijn man was het nog heftiger. Veel last van een opgeblazen gevoel, pijn en veel gassen. Hij stond zelfs op de lijst voor een onderzoek. Sinds hij het dieet volgt heeft hij geen problemen meer en kon het onderzoek afgezegd worden.

Een vraag: met het slecht functioneren van de maag is het niet onwaarschijnlijk dat het B12 en foliumzuur gehalte laag is. Als iemand een hele lage B12 waarde heeft (bijvoorbeeld 70) is het dan voldoende om het dieet te volgen of moet de persoon dan tevens injecties krijgen?

 
     
  Resultaat van zaterdag, 24 april 2004  
  Ik ben vrouw 64 jaar en laatste 10 jaar last van diarree en zwaar ingewanden/buik gevoel en vooral s'nachts gewriemen in de ingewanden of er beestjes in zitten. ( dus slecht slapen )
Heb sedert 4 jaa r lactose intollerantie, althans toen is dat vastgesteld.
4 april 2004 ontdekte ik die geweldige sites van Ed. en ben onmiddellijk met het diet begonnen. Ik wilde wel want had de laatste 8 maanden zeer veel toilet bezoek soms 5 a 6 x per dag, dun tot brei achtig.
Nu na 3 weken is het toilet bezoek 1 of 2 keer maar nog wel brei en ik hoop dat dit na een aantal maanden zich ook zal gaan verbeteren.
Het zware buik gevoel na het eten is verdwenen en ook het gewriemel is over dus nu weer beter slapen in het algemeen.
Binnenkort hoor ik de uitslag van een dunnedarm onderzoek bij een internist en ik ben zeer benieuw wat hier uit komt..
Ik probeer elke dag het dieet advies te volgen omdat ik mij daar het beste bij voel en hoop in de toelomst nu weer een paar dagen met vakantie te kunnen en neem dan mijn orders voor het hotel of restaurant wel mee op een briefje wat ik WEL mag eten.
Tevens heb ik zeker de laatste jaren mijn bloedgroep dieet gevolgd,en dus zoveel mogelijk dingen gegeten die bij mijn groep passen en dit voelt ook ALTIJD goed,ga ik hier buiten dan krijg ik hier zeker nadeel van
Tenslotte kan ik melden dat ik mijn verbetering met het SC-dieet ook aan de natuurartsen vereniging te Epe heb doorgegeven, men gaat het daar ook bestuderen ook nog andere kennissen die problemen hebben geef ik altijd het SCDIET.NL door zo ook in natuurvoedingswinkels, ik vind dat wij dit zoveel mogelijk moeten doen om een Zo groot mogelijke bekendheid hieraan te geven.
ED. BEDANK IK WEDEROM ook via dit bericht en getuigenis en wens hem veel sukses.
Een darm patient waar veel verborgen leed is geweest.
( veel mensen snappen je niet met deze afwijking)
Maar nu is er weer HORIZON voor de toekomst !!!!

 
     
  Resultaat van vrijdag, 26 september 2003  
  Update over mijn zoon Nick van bijna 7 jaar met autisme:
jarenlang diarree, op z'n 4e gluten- en zuivelvrij. Dat bracht al een to-ta-le ommekeer teweeg. Na twee jaar dat dieet kwamen we niet verder, hij bleek flinke dysbiose te hebben.
Ik vond dit sc-dieet en implementeerde het cold turkey op 18 januari van dit jaar. Wederom onvoorstelbaar goede resultaten (spraak, motoriek, gewicht, aandacht) en vooral voor moeder de piekeraar een hele zorg minder.
Nu, na meer dan 8 maanden op het dieet, blijkt dat hij de speciale 24-uurs geitenyoghurt VERDRAAGT!(speciaal voor kinderen met autisme wordt geiten yoghurt geadviseerd en geen 'gewone' 24 uurs-koe-yoghurt). Dit is een kind met een enorme overgevoeligheid richting alle zuivel!
Ik gebruik een yoghurt starter van Custom Probiotics en gewone geitenmelk en laat het 24 uur fermenteren. Vervolgens een nachtje uitlekken en smullen.

WAT een dieet.

Marjan
mama van Nick

 
     
  Resultaat van donderdag, 25 september 2003  
  Hallo alle lezers,

Als klein kind had ik altijd al buikpijn. Veel zure oprispingen, kan het me nu nog herinneren. Vreeslijk vond ik dat. En dan maar melk drinken, omdat dat de pijn in de keel wat verzachtte. Heb als puber ook altijd buikpijn gehad. Aambeien toen ik ongeveer 16 jaar oud was. Na de geboorte van mijn eerste kind twee weken niet kunnen zitten van de aambeien. Toen begonnen ook de gewichtsproblemen. Het jo-jo effect. Ontwikkelde ook een voedselintorerantie. Uit eten gaan was een ramp. Op visite alleen als ik iets at wat niet te veel gassen zou veroorzaken. Had de link niet bij koolhydraten gelegd. Tot op ik op het internet terecht kwam via via. Na heel veel jaren problemen met winderigheid, spastische dikke darm, oprispingen, gal en buikpijn te hebben gehad heb ik nu via het Atkinsdieet de oplossing gevonden. Binnen 2 dagen had ik nergens meer last van. Ik heb een energie van heb ik jou daar. Voel me opgewekt. Slapen doe ik prima. Geen hoofdpijnen meer. Zweet ook niet meer snachts. Maar het beste is dat ik nu gewoon overal weer met zekerheid en zelfvertrouwen naar toe kan. Ik kan hier niet genoeg over praten. Zou iedereen willen overtuigen om het te proberen. Maar mensen zijn helaas hardleers en eigenwijs. Ik heb nu veel geprint en geef de informatie aan die het maar wil hebben. Dit is een goede website - ga vooral zo door.

Met vriendelijke groet en heel veel dank,
Lynn

 
     
  Resultaat van dinsdag, 16 september 2003  
  16 jaar was ik toen mijn eerste klachten begonnen, dat is nu bijna 7 jaar geleden. De ziekte van Crohn hebben ze bij mij niet geconstateerd, ze hebben het maar op ''de spastische darm hoop' gegooid. Het begon bij mij allemaal met mn ontlasting, zo was er een week niets zo had ik een week of 2 alleen maar diarree. De daarop volgende jaren werden een hel. Buikpijn, zowel in de maag als darmstreek, helse steken dat ik er vaak 's nachts wakker van werd. Geregeld bloed en slijm bij de ontlasting, last van obstipatie en vooral de laatste 8 maanden kreeg ik ook last van misselijkheid, duizeligheid, extreme vermoeidheid, plotselinge koorts, flauwvallen etc.

Rond mijn 18e heb ik na heel lang zeuren eindelijk een verwijsbrief naar de internist gekregen van mijn huisarts, maar ook die kon geen afwijkende dingen vinden. Ook ik heb aan moeten horen, 'leer er maar mee leven' en 'het zit allemaal tussen je oren'''. Wel had ik een vezelrijk dieet gekregen en moest ik suiker zo veel mogelijk vermijden.

Midden februari kreeg ik een acute nierbekkenontsteking en maandenlang heb ik doorgesukkeld met pijn en koorts, de huisarts ging ervan uit dat dit kwam door de ontsteking omdat er bij de regelmatige controle van mijn urine bacterien en bloed werden ontdekt. Vervolgens ben ik doorverwezen naar een uroloog en waarempel ineens was mijn urine schoon, maar mijn klachten niet. Als je medisch genezen wordt verklaard moet je ook niet meer klagen, je kan geen klachten meer hebben want je bent immers genezen?!?

Maar ik was nog altijd even ziek en ben gewoon maar doorgegaan.
Ik heb de afgelopen jaren al heel wat afgezocht naar iets wat mij kon helpen met de klachten die ik had, maar helaas nooit wat gevonden.

En ja hoor 2 weken geleden was ik het helemaal zat, na weer een paar dagen heel ziek te zijn geweest kwam ik vervolgens terug op mijn werk en ben weer op internet gaan zoeken, en binnen 2 minuten stuitte ik op deze site (dat is nu 13 dagen geleden)

Ik ben nu 12 dagen met het dieet bezig en moet zeggen dat het op sommige momenten best zwaar is, maar dat telt niet tegenover alle pijn die ik de afgelopen jaren gehad heb.

Ik heb echt het gevoel dat het leven op dit moment voor mij opnieuw is begonnen. Heel langzaam verdwijnen mijn klachten, ik heb zelfs al complimentjes gehad over dat ik er levendiger uitzie en de opmerking die mij vooral aanspreekt en die ik heel lang niet heb gehoord:

''Wat zie jij er gelukkig uit!''

Itje

 
     
  Resultaat van vrijdag, 08 augustus 2003  
  Ik heb de site 4 augustus ontdekt, een van de weinige site,s waar je in blijft hangen. en 6 augustus begonnen met het dieet om te kijken of het me nog een stap gezonder kan maken. Het resultaat laat ik terzijnertijd weten.
afz. Een sportmasseur.

 
     
  Resultaat van dinsdag, 15 juli 2003  
  15-07-2003

Hallo allemaal , gut gut wat een verademing ,om deze verhalen van lotgenoten te lezen. Ik ben een man van 40 jaartjes oud en ongeveer 3 jaar geleden kwam er in mijn onderbuik (rechts) een rare vage zeurende pijn Die pijn was er constant maar omdat mijn pijngrens hoog is ging mijn leven gewoon door. In deze tussentijd waren er periode,s dat ik spontaan kokhals neiging kreeg op de meest onverwachte momenten.
Ook had ik regelmatig last van mijn maag (brandend maagzuur)
De pijn bleef en werd gaandeweg erger.Toen besloot ik om naar de dokter te gaan ,die gaf mij tabletjes om de maag tot rust te brengen,Na ongeveer een half jaar ongerust zijn voor enge ziektes en steeds maar weer mijn ontlasting in de gaten houden of er geen bloed in zat ben ik weer naar mijn huisarts geweest en heb hem met klem verzocht om mij door te verwijzen naar een specialist Die beste man heeft een echografie toegepast en niets kunnen vinden behalve dat er op beide nieren een cyste zit zoals honderdduizend nederlanders die dathebben zonder dat dat ze dat weten of het ooit enige gevolgen zal hebben.
Ze konden dus niets vinden en ik werd naar huis gestuurd met de boodschap ''je moet er maar mee leren leven want de buik is zeer complex Je begrijpt het wel dat het daar niet bij heb laten zitten en een andere specialist heb gekozen die mij op een andere manier serieus nam Nou dat heb ik geweten Hij heeft mijn hele buik binnenste buiten gekeerd Darm onderzoek , een scan ,een bloedvat onderzoek in de buik, Het antwoord van die goede man was : u heeft een buik die er uit ziet als een schoolvoorbeeld Ik kan niets vinden ,alles is ok ,echt !!!
Nu we alles hebben uitgezocht kan ik alleen maar zeggen dat u met 99%
een spastische dikke darm heeft Ik was natuurlijk opgelucht dat het dit was en niet iets fataals Hij gaf mij een goed advies met dieeten soms ondersteunt met medicijnen En het helpt en wat ik ook moet noemen is die plotselinge doordringende vermoeidheid die mij meestal na het eten overviel Natuurlijk weet ik dat veel mensen een dutje doen na het eten maar bij mij kon dat dutje wel uren duren in vaste slaap ook als ik terug kwam van mijn werk kon ik het wel schudden Maar nu gaat het goed mij
gelukkig maar. Een lotgenoot Han Moelker uit doetinchem

 
     
  Resultaat van zaterdag, 14 juni 2003  
  --------------------------------------------------------------------------------
Saturday, June 14 2003 by minke
Beste Ed,

Ik (vrouw van 68 jaar) had al bijna 30 jaar migraine. De laatste jaren nagenoeg dagelijks. En meestal ook erg genoeg om dan een Imigran nodig te hebben. Imigran is een peperdure symptoombestrijdende pil van Glaxo, die dus flink aan me verdiend heeft. Maar ik werd intussen wel steeds somberder.

De migraine-narigheid is allemaal pas begonnen rond mijn veertigste jaar. Daarvoor was alles goed, en de 28 jaar daarna heb ik steeds maar lopen peinzen en zoeken wŠt ik toch in godsnaam verkeerd deed, om zo beroerd en steeds maar beroerder te worden. Eťn lichtpuntje is achteraf, dat ik niet meer dan ťen keer het reguliere specialistencircuit heb bezocht. Dat was al genoeg om een gezond wantrouwen te krijgen.
Want net als jij was ik er ook van overtuigd dat mijn migraine en mijn bijbehorende depressie een chemische oorzaak had, en geen psychologische.

Maar twee jaar geleden kreeg ik internet. Nieuwe wegen om achter de waarheid te komen! Ik kreeg het er druk mee. Ik vond jouw zeer overtuigende site op 22 April 2003, en ik wil je erg graag laten weten wat er toen gebeurde.

Al twee dagen nadat ik met het aanbevolen laagkoolhydraten dieet was begonnen, verdween de migraine, en ik heb hem daarna niet ťen dag meer terug gehad. Nu al sinds bijna 2 maanden. FEEST! Een ziekte kwijtraken, niet door iets toe te voegen, maar door iets WEG te laten!

Eindelijk heb ik dan het licht gezien. Je mag van mij behoorlijk trots zijn, Ed Lucifer! Ik verheug me namelijk opeens op de rest van mijn leven, in plaats van er als vanouds tegenop te zien.
Ga toch door met dit werk , men heeft je hard nodig!

 
     
  Resultaat van donderdag, 12 juni 2003  
  Mijn zoon van 6 jaar heeft autisme en bijbehorende darmklachten (altijd diarree, voeding onverteerd, dysbiose). In januari 2003 bleek dat de onbalans in zijn darmen weer enorm was. Na een laatste zoekpoging besloot ik me te verdiepen in het SC dieet. Het boek Breaking the Vicious Cycle leek totaal niet aan te sluiten bij de autisme-problematiek en zeker niet op kinderen gericht. Toch proberen dan maar.
Mijn zoon woog bij aanvang 14,3 kilo (6 jaar!). Nu, na 5 maanden, weegt hij 16,2 kilo. Dat is het eerste bewijs dat hij nutriŽnten opneemt. Uiteraard is zijn stoelgang ook genormaliseerd. Deze duidelijke bewijzen gaan gepaard met het bereiken van een aantal mijlpalen: vragen stellen, praten in zinnen i.p.v. losse woordjes, meer aandacht, minder problematisch gedrag, meer oogcontact.
Omdat mijn zoon al sinds december 2000 gluten- en zuivelvrij was, bleek de overstap naar SCD geen grote. Opvallend is, dat het dieet veel en veel gezonder is en dat hij zonder problemen al het eten opeet wat ik voor hem klaarmaak. Dat was heel anders.
Als laatste voordeel kan ik aandragen, dat de talrijke supplementen die hij slikte, vrijwel allemaal afgeschaft zijn. Hij neemt nu alleen nog vis- en teunisbloemolie.

Gelukkig is er in het buitenland al een beweging zichtbaar die er op duidt, dat er een verschuiving optreedt naar SCD voor kinderen met autisme.

Nu Nederland nog. Ik doe mijn uiterste best.

Marjan

 
     
  Resultaat van dinsdag, 27 mei 2003  
  Hoi allemaal,

Al sinds jaren had ik last van een opgeblazen buik, maar steeds gooide ik dat op de stress. Totdat ik vorig jaar rond deze tijd last kreeg van bloedverlies bij de ontlasting. Na enkele weken ging ik naar mijn huisarts en via de internist moest ik aan de salofalk. Ondertussen ben ik via mijn vriend op deze site terecht gekomen en we waren al snel erg enthousiast over het dieet. Direct de volgende dag ben ik gestart, want baat het niet, dan schaad het niet. 's Nachts heb ik nagedacht over wat ik dan als ontbijt moest nemen, want wij nederlanders kennen niets anders dan een boterham. Natuurlijk, de oplossing was simpel, een bananenpannekoek. Super!
Vanaf dag 1 heb ik me er goed bij gevoeld en nu ruim 9 maanden later ben ik er nog steeds enthousiast over. Voor mij hoef ik nooit meer koolhydraten, het bevalt prima. Nog nooit heb ik een dieet zo goed kunnen volhouden, maar ja, ik voel me er gewoon prima bij.
Want mijn klachten verdwenen spontaan en dan is het ook geen enkele moeite om sommige dingen niet te kunnen eten.Overigens vind ik dat het erg meevalt wat je niet mag eten, want er is nog zoveel wat je wel kunt eten, je moet alleen wat creatiever gaan koken.
Ik vind het dus echt super. Bedankt Ed.
Ben uiteindelijk ook v.d. medicatie afgekomen en de internist staat ook achter het dieet.
Jammergenoeg heb ik de laatste weken toch weer bloedverlies en best veel ook, dus toch weer aan de salofalk en binnenkort moet ik naar de gastronoom. Ze hebben mijn klachten nog geen naam gegeven, maar daar zit ik ook niet op te wachten, als het bloedverlies maar verdwijnt.
Heel veel liefs, Nicole

 
     
  Resultaat van dinsdag, 25 maart 2003  
  Hallo,

Ook ik had ongeveer 3/4 jaar geleden behoorlijke 'vage' klachten. Zere buik, veel gas en constant misselijk. Nou had ik al langere tijd veel prive problemen om mijn oren gehad, dus ik dacht, vind je gek! Logisch toch, dat je dan door zoveel spanning ziek wordt!! Op een gegeven moment was ik doodziek. Zo beroerd als een hond en normaal functioneren was er niet meer bij. Na een aantal keren naar de huisarts te zijn geweest, constateerde de huisarts dat het mijn dikke darm was. Op mijn vraag wat ik er aan kon doen, eet maar een geroosterde boterham en drink ranja! Natuurlijk was ik na 3 dagen zo slap als een vaatdoek. Dit werkte dus niet. Toen ging ik zelf maar wat speuren op het internet en zie daar.... jouw website! Ik heb alles goed doorgelezen en ondanks dat er bij mij geen officiele darmziekte geconstateerd was, ben ik toch met je dieet begonnen. Ik moet zeggen, volgens mij helpt het wel. Vindt het wel moeilijk om niet zomaar een broodje of een koekje te kunnen pakken! Maar ja, alles went en ik ga er dus zeker mee door. Soms heb ik nog wel dagen dat ik toch nog misselijk ben en doodmoe, maar ik denk dat dat is omdat mijn lichaam dus nog niet helemaal in balans is. Wel zou ik wat gevarieerder willen eten, want het SCD is vrij beperkt. Kan dat in mijn geval? Nou ik hoor het wel.

Vele groetjes,

Lisette

 
     
  Resultaat van woensdag, 05 maart 2003  
  hallo allemaal

ik heb ongeveer al twee jaar last van pijn en een vol gevoel hebben.
ik ben vaak bij de dokter geweest met deze klachten ik had zelf het idee dat mensen me niet echt geloofden en dat ze het meer aandacht vragen vonden hierdoor heb ik niets meer gezegd en heb ik de klachten voor mezelf gehouden tot voor kort dat ik flauw ging vallen van de pijn en veel sliep geen zin had om ook maar iets te doen.
weer naar de dokter ik dacht die ziet me weer aankomen met dezelfde klachten ikmoest een echo laten maken hierop konden ze niets vinden dus er was ook niets met me aan de hand tot voor drie weken geleden toen hebben ze pds bij mijn geconstateerd ik vin dhet erg vervelend en ik moet me strikt aan een dieet houden.
het is zins kort dan ook dat ik klacht vrije dagen heb en s'nachts niet wakker wordt van de pijn.
ik ben ook niet meer zo moe gelukkig wat ik met mijn verhaal wil zeggen is dat je niets voor niets klachten hebt.

groetjes angel.

 
     
  Resultaat van woensdag, 12 februari 2003  
  Hallo Ed en andere lezers,


Bedankt Ed, voor je nederlandse, informatieve website!

Voor het eerst sinds een jaar heb ik 's ochtens een pijn-vrije buik, niet opgezet, geen kramp etc.

8 maanden terug is bij mij pds geconstateerd. Sinds die eerst keer is het nog 2 keer vervelend mis gegaan. Niet ernstig maar heel lastig. Voor mij houdt dat 'mis'gaan in dat ik 1 a 2 weken uit de roulatie ben, ik klachten heb als; opgezette, dikke, pijnlijke buik, waardoor ik alleen wijde kleding kan verdragen, en het gevoel heb zo vol te zitten, dat ik met moeite eten of drinken naar binnen kan krijgen. Mijn conditie ben ik in no-time kwijt evenals een paar kilo. (Mijn ontlasting blijft wel redelijk, bij uitzondering diaree of verstopping, dat is een meevaller.)

Nadat het deze derde keer is 'mis' gegaan, ben ik op het internet gaan surfen. Wat is er veel te vinden en wat is juist, erg moeilijk, en ik raakte door de bomen het bos af en toe geheel kwijt.
Maar de theorie van het sc-dieet klonk mij het juist in de oren, bleef hangen als alles 'neergedwarreld' was, en het lijkt aan te sluiten bij wat ik voel in mijn lijf. ( Na een boterham voelt het alsof ik er 3 op heb.)

Ik probeer het sc-diet dus uit, dit is de 5e dag, en.....
dit is de tweede dag dat ik zonder buikpijn opsta en met een redelijk platte buik!!!!! De eerste helft van de dag was ik gister pijn-vrij.
Dat is heel lang geleden. Dus ik ga ermee door.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet voor hoelang, of hoe streng. Tot nu toe hield ik me aan het verzelrijke pds diet, alleen volkoren, veel vezels, geen scherpe kruiden, en weinig verzadigde vetten. Dat vond ik prima te doen. Maar zoveel niet te kunnen eten, gezien wat de doorsnee bevolking wel eet., het niet mee kunnen doen. En ik heb hiervoor al heel wat gedieet namelijk, in verband met candida en hypoglycemie.
Ik zie vreselijk op tegen van alles niet kunnen eten, het niet mee kunnen doen.
Voor mezelf , los van anderen is dat niet echt een probleem, mijn enige vraag is; hoe krijg je op een dag genoeg binnen? Brood en granen was toch wel 3/4e van wat ik binnen kreeg. En volgens mij zit je zo op 1 a 2 eieren op een dag, is dat okee?

Ik bekijk het dag bij dag en je hoort waarschijnlijk nog wel hoe het verder met me gaat.
Hier ben ik in ieder geval heel blij mee.

En mocht het ooit weer 'mis' gaan, dan weet ik wat ik moet doen.

Bedankt,

Marlies

 
     
  Resultaat van woensdag, 30 oktober 2002  
  Beste Ed,

Dank zij jou ben ik in contact gekomen met het SCDiet. Daarom wil ik je na 4 maand SCD dit mailtje sturen om je te bedanken voor het mooie werk dat je levert en misschien ook een beetje moed en hoop doorgeven aan anderen die dit lezen.
Ik had al jaren last van pijnlijke darmen, opgeblazen als een ballon, maagpijn, soms reflux enz.. Verschillende dokters geprobeerd, 4 gastroscopiŽn, 1 coloscopie, homeopathie, acupunktuur, maagzuurremmers, zelfs anti depressiva... niets hielp. Bij toeval ontdekte ik je site en het SCDiet. Vandaag 4 maand later ben ik een ander mens: geen opgeblazen maag en darmen meer, geen reflux, geen medicijnen(!). Mijn symptomen van prikkelbare darm zijn nog niet volledig weg, maar ik voel dat ik op de goede weg ben.
Bovendien zijn de neveneffecten van het SCD bij mij gewoon fantastisch:
- cholesterol van 330 naar 219 !!/ LDL van 230 naar 145 en dit na minder dan 3 maand!
- gewicht van 93 naar 84 kg (en toch eet ik lekker en genoeg)
- uitstekende fysieke conditie en energie.

Nog goede moed met je site en vriendelijke groet

Gust, BelgiŽ, Prikkelbare Darm Syndroom: 5 jaar/ SCD 4 maand

 
     
  Resultaat van dinsdag, 24 september 2002  
  Een update van Angela

Ed schreef
Op het forum van www.scdiet.nl vragen mensen naar ervaringen van mensen die
het dieet al langer volgen.
Zie www.scdiet.nl/forum?boomid=141&forumid=408

Het probleem is natuurlijk dat mensen die het dieet eenmaal kennen, geen
interesse hebben om dagelijks of wekelijks naar de site te komen. Dus die
zien de oproep dan ook niet.. Daarom mail ik jullie, omdat ik weet dat er
mensen in deze discussiegroep zitten die het dieet al wat langer volgen..

Negatieve resultaten worden ook op prijs gesteld...

Angela's update
Hoi Ed,

Ja, daar heb je helemaal gelijk in: nu het zo goed gaat, ben ik weer druk
met mijn dagelijks leventje bezig en bezoek ik de site niet zo vaak meer.
Maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer dankbaar ben hoor! Integendeel,
het gaat echt ontzettend goed; mijn laatste bloeduitslagen waren bijna zo
goed als normaal!
Ik volg het dieet nu bijna een jaar en het heeft me enorm geholpen: ik heb
echt nergens meer last van!!! Nou ja, als ik een keer zondig, dan merk ik
het wel (misselijk en/of diaree), maar echt, dit dieet is een geschenk uit
de hemel!

Ik wil iedereen aanmoedigen om het dieet in ieder geval te proberen: baat
het niet, dan schaadt het niet, en daarentegen kunnen de voordelen enorm
zijn, zoals bij mij. En nu ik het dieet al een tijd volg, kan het me niet
eens meer schelen als ik nooit meer 'normaal' zou kunnen eten; ik ben er zo
aan gewend!

Succes met de site; ik zal hem wat vaker bezoeken!!!

Groeten,
Angela.

 
     
  Resultaat van woensdag, 04 september 2002  
  Succesverhaal van Kitty

Bericht 24-8-2002
ik heb veel lucht in de darmen. Ze zijn onrustig en ik heb veel pijn hoog in de buik. Is dat een prikkelbaar darmsyndroom. Ik heb het al lang.

Reactie Ed 24-8-2002
Hoi Kitty,

Dat waren mijn problemen ook. Toen ik daar een paar maanden mee rondgesukkelt had, werd Crohn vastgesteld. Toen drie jaar pillen (van prepulsid tot prednison), wat allemaal maar een beetje hielp.

Toen kwam ik het SCDiet tegen en binnen een week (echt waar) waren de klachten weg: lucht- in-de-darmen en pijn (door de druk van het gas vooral)..

Mijn advies is dus: Meteen proberen !

Succes,

Mvgr,

Ed

Bericht van Kitty op 1-9-2002
oi Ed, ik wil je bedanken voor deze site. Ik ben net begonnen (sinds je me een week geleden beloofde dat ik snel van de pijn af zou zijn) maar de resultaten zijn boven verwachting: een week later en ik ben van de pijn af.
In mijn enthousiasme was ik direct begonnen met het gewone dieet. Echter na drie dagen kreeg ik heel veel pijn en toen ben ik met het introductiedieet begonnen. Dat is dus vanaf dondermorgen en nu op zondagmorgen ben ik pijnvrij. Wel heel veel spierpijn en heel moe.
Een heel positief punt: er zijn artsen die wel geinteresseerd zijn: namelijk mijn internist.
Dat was in iededr geval een opsteker. Hij wilde zelfs je website weten! Nogmaals veel dank. Ik heb nog wel wat praktische vraagjes maar dat is voor een volgende keer.

 
     
  Resultaat van dinsdag, 28 mei 2002  
  Hoi mensen,
Stikfijn dat jullie zoveel baat hebben bij deze manier van eten i.v.m jullie ziekten.
Voor mijzelf gebruik ik deze manier (het Atkins verhaal) al 20 jaar om mijn gewicht in toom te houden. Iedere keer wanneer ik te zwaar wordt doe ik een paar weken (niet streng) ''mijn'' dieet. Binnen 24 uur voel ik mij vitaler, beter en slanker. En val af!!
En eigenlijk zou ik helemaal moeten breken met mijn koolhydraten verslaving! Succes.
Jan v E. Zoetermeer

 
     
  Resultaat van dinsdag, 07 mei 2002  
  Getuigenis van Elma

Hoi, ik heb vorig jaar 5 weken in het ziekenhuis gelegen voor een zeer ernstige Collitus Ulcerosa, 3 weken lang overgeven, bloed, enzz. Mijn dikke darm moest er bijna uit. Ik wist niet dat ik dit had. Ik ben normaal iemand die heel goed naar mijn lichaam luisterd. Maar had een aantal weken achter elkaar heeel slecht gegeten, op vakantie, doe ik normaal nooit.

Ik ben na het verlaten van het ziekhuis, na 4 weken gestopt met alle zware medicatie, dit op mijn eigen gevoel, mijn lichaam voelde aan of het zwaar vergiftigd werd, iedere dag 9 tabletten slikken, 4 soorten medicatie, na 3 weken uit het ziekhuis, ben ik zonder overlegen met de artsen abrupt gestopt, heb mijn oude eet patroon weer hervat. Geen boterhammen, aardappellen enzz. De artsen waren woedend, maar mij ontstekking nam af. En was binnen 2 maanden weg. Ik kon helemaal niet toen ik uit het ziekenhuis kwam, woog maar 44 kilo. Volgens de artsen zou het zeker weer 6 maanden duren voordat ik weer een beetje de oude was.

Ik blijk onbewust, gewoon omdat ik naar mijn lichaam luister al sinds ik jong ben vooral te leven op Fruit, ( zeker 6 kilo per week), veeel groente, iedre dag gekookt en rouwkost, bijna nooit rijst of aardappellen, alleen vlees met groente. Ik leef verder op heel veel kaas, rouwe noten, altijd bio honing en geen gerafineerde suiker.

Nu kom ik per toeval op deze site terecht, en lees over dit dieet, als je dus gewoon naar je lichaam luistert, is dit echt wat je het beste kunt eten. Ik ben al weer een jaar symtoon vrij, zonder enig medicatie. De artsen snappen er niets van en vonden me erg onverstandig. Zo ook de dieetste in het Ziekenhuis.

P.s. De Nederlandse artsen zijn zeer slecht op de hoogte van de invloed van voedsel op Colitus, in het ziekhuis krijg je dus 2 maal per daag brood, 1 stuk fruit, en een zielig beetje groente, toen ik vertelde wat ik normaal at, dus onder andere nooit!! brood of een vervanging daarvoor, kreeg ik echt iedereen op mij nek !! Ik moest 5 boterhamen per dag eten!! Mijn buik zette vreselijk op! Het normale eten verergerd dus alleen maar de kwaal !

Noot Ed:
Het wordt afgeraden om abrupt met de medicatie te stoppen. Medicatie zoals prednison dient namelijk afgebouwd te worden om schade aan de bijnierschors te voorkomen. Bouw de medicatie dus altijd af in overleg met uw arts.
De arts begint vaak met afbouwen zodra het bloedbezinksel afneemt. Laat dus regelmatig na het starten van het dieet het bloedbezinksel testen als de arts dit al niet doet.

 
     
  Resultaat van maandag, 19 november 2001  
  Ik ben 21 jaar en op mijn 20e kreeg ik last van hevige buikpijn. Na vele onderzoeken werd bij mij de ziekte van Crohn geconstateerd en mijn specialist gaf me medicijnen en vertelde dat ik daar waarschijnlijk ook niet meer van af zou komen. In april 2001 werd het zo erg dat ik een week in het ziekenhuis moest liggen.

Ik kreeg Prednison, maar dat hielp maar een paar maanden dus mocht ik ook aan de Immuran. Ik was ook al gestopt met Kungfu ; buikpijn en vechtsport gingen niet samen. Maar ik wou het er niet bij laten zitten en ging op zoek naar alternatieven.

Via de Amsterdam Kliniek ( ook orthomoleculaire geneeskunde ) kreeg ik een dieet voorgeschreven, maar op het Internet vond ik een soortgelijk dieet dat me meer aansprak en nog beperkter was ( als dit niet zou werken, zou het dieet van de Amsterdam Kliniek ook niet werken) : het scdiet.

Ik ben er nog niet eens zo lang mee bezig, maar de bloedtesten op het ziekenhuis wezen al voldoende daling van de bezinking aan, zodat ik flink met de medicijnen kon minderen. Omdat het nu Ramadan is en ik zo goed als nergens meer last van heb, vroeg ik me af of ik misschien dit misschien kan combineren met het scdiet. Daarom stuurde ik de volgende e-mail :

Hallo,

Ik wou graag vragen of het ook duidelijk is hoeveel of op welke manier ( zo veel mogelijk over de dag verspreid ) je moet drinken bij het scdiet. Ik vraag dit nl. i.v.m Ramadan (
niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang ). Normaalgesproken hoef je niet mee te doen als je ziek bent, maar sinds 2 maanden heb ik echt nergens last van (
sinds het scdiet !!! ). Dus vroeg ik me af of ik misschien mee kan doen, of dat ik toch beter in ieder geval wel door moet gaan met drinken overdag.
Ik hoop dat je iets weet hierover.


Mvg,

Angela.


Hoi Angela,

Ik denk dat het wel moet kunnen als je je echt goed voelt..
Ik zou er wel voor zorgen dat je genoeg water drinkt voordat de zon opkomt.
Voor zonsopgang kan je misschien ook beter wat meer vet voedsel eten, want vet zorgt ervoor dat je geen honger krijgt (2x zoveel energie)..

Succes,

Mvgr,
Ed

Het gaat dus heel goed met mij sinds ik het scdiet volg en ik ben blij dat ik via Internet achter het bestaan van dit dieet ben gekomen. Mijn specialist vind het namelijk onzin, omdat het niet 100% bewezen is. Of ik 100% zal genezen is natuurlijk nog af te wachten, aangezien ik het dieet nog niet zo lang volg, maar dat ik verlost ben van de verschrikkelijke buikpijn is voor mij al 100% geweldig !

Mvg,
Angela.

P.S. Ik ben alweer begonnen met fitness en mijn goede voornemen is om in januari weer met Kungfu te beginnen !

 
     
  Resultaat van woensdag, 08 augustus 2001  
  Hoi, ik ben Ed, de Webmaster en oprichter van deze site.
Ik ben na het volgen van het SCDiet volledig symptoomvrij van mijn Crohn. Lees alle details in mijn persoonlijke verhaal en in mijn dagboek .

Lees vooral ook de gigantische lijst getuigenissen door op:
* SCDiet.org
* Amazon.com: Testimonials
* Amazon.Co.Uk: Testimonials
* Amazon.de: Testimonials at Breaking The Vicious Cycle page
* www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/389373645X/qid=1002460984/sr=8-2/ref=sr_aps_prod_2_1/028-4493172-6728554 "Amazon.de: Testimonials at Abwechslungsreiche Dišt bei Morbus Crohn und Colitis ulcerosa page"

Ik hoop dat ik jouw succesverhaal er binnenkort ook bij kan plaatsen.

Bedankt voor het bezoek aan de ze website !

Ed,
Nederland

 
     
  Resultaat van woensdag, 08 augustus 2001  
  Hoi Ed,

Bedankt voor je inzet en de link die je hebt verzorgd naar de nederlandse crohn patienten, je inzet in nog steeds buitengewoon!
Het dieet tegen de bacteria-crohn (SCDiet), wat ik al vanaf eind februari volgt gaat heel goed, vroeger was mijn stoelgang wel 2 tot 10 keer per dag, nu 0 of 1 keer per dag en zondermeer normaal te noemen en dat allemaal zonder medicijnen, ook de moeheid is verdwenen, het werkt echt en dat al zeker twee maanden lang. Na de start begon het na enkele weken al te verbeteren. Toch probeer ik dit nog wel een tijdje vol te houden.
Onlangs ben ik 2,5 week naar de VS geweest voor mijn werk, normaal was dat altijd een probleem met de stoelgang maar door de grotere inspanningen die je op zo'n project had, was mijn insuline niveau denk ik lager en kon ik daardoor toch meer werk verrichten als normaal op kantoor. Afgelopen weken in de VS heb ik gewoon het dieet makkelijk kunnen volgen, in restaurants en andere eethuizen zijn goede salads zonder dressing te verkrijgen, vlees gaat op de BBQ zonder vet, fruit is in vele super markten te koop.

Ik hoop we allemaal weer beter worden, nogmaals bedankt,

Arend

Hoi Arend,

Bedankt voor je bericht..
Er beginnen nu steeds meer positieve berichten binnen te komen..
Zou ik je bericht op de site kunnen plaatsen onder de rubriek getuigenissen (nog aan te maken)..
Op die manier kan ik mensen nog iets makkelijk overtuigen van de effectiviteit van het dieet (wat toch redelijk moeilijk blijkt te zijn)..
Ik kan de getuigenis plaatsen met alleen je voornaam, zodat het feitelijk toch anoniem is..


Mvgr,

Ed


Hoi Ed,

Het is heel goed dat je mijn bericht op de site zet, het zou denk ik zonde en egoÔstisch zijn als ik dat niet deed.
Het dieet is inderdaad moeilijk te volgen, alle schappen in de supermarkt kan je wel vergeten, in nagenoeg alle producten is suiker toegevoegd.
Toch is het dieet eigelijk heel gezond als je maar op alle voedingstoffen let die je lichaam nodig heeft, ook duurde het mij niet erg lang (3 maanden) mits je het maar consequent vol blijft houden. Maar de energie die je er door terug krijgt is fenomenaal, niet meer moe 's avonds en je voel je super fit, je kan de hele wereld weer aan, voor een Crohn patiŽnt een ongelooflijk gevoel, ik hoop dan ook dat dit zo blijft na het afbouwen en dat andere patiŽnten er ook veel baat bij zullen hebben. Ik zal je regelmatig blijven voorzien van informatie van het verloop.
Ik zou het waarderen als je alleen mijn voornaam plaatst op de site, succes ermee...

Mvg. Arend

 
     


Index