Stel vraag in forum      
Index | Forum: Wie maakt hier (melk) kefir? of kefir yoghurt? (Jeanette) | Index forum | Nieuwe berichten
 

Een Dieet voor darmontstekingen


     
 

Gastenboek tijdelijk afgesloten i.v.m. overlast

N.B. Als u (inhoudelijke) vragen heeft over het SCDiet, dan kunt u die in het forum stellen.
 
     
  Guestbook Entries  
 
maandag, 09 januari 2006 door Nicole
Hallo allemaal,
Sinds 3 jaar eet ik via deze site al koolhydraatvrij. Dit helpt voor mij goed bij de colitus. Ik heb geen medicatie meer, dus ik ben zeer tevreden. Het was zelfs niet moeilijk te doen in het begin, omdat ik me door geen koolhydraten steeds beter voelde, dus dan is het geen opgave.
Nu is mijn dochter ook erg gevoelig voor eten, maar ze vind datgene wat ik eet niet lekker. Heeft er iemand lekkere recepten voor haar???
Ze is bijna 17 jaar!!!
Alvast bedankt!!!
Groetjes Nicole   


donderdag, 24 november 2005 door jessica
Hoi mijn naam is Jessica ik ben 17 jaar en mijn moeder heeft de ziekte van chrone dieet waarom zou je dat willen. Als je afvalt betekend het dat je ziekte heviger begint te worden. Mijn moeder is niet dun en ook niet supper dik maar zo zie ik haar niet. Als iemand van je houd kijkt hij niet naar je uiterlijk dus wees jezelf en vind iemand die van je houd om jezelf doen ze dat niet dan hebben hun pech niet jij.

Veel succes mijn moeder is al drie jaar niet geopereerd en al op het zelfde gewicht ze ziet er heel goed uit ze is alleen geen maatje 36.

Jessica


vrijdag, 04 november 2005 door renate
Hoi,

Ik heb c.u. nu heb ik mijn specialist gevraagd of een dieet zin heeft voor mij.Volgens hem niet omdat het in mijn verweer inmuum cyst. zit en het niet iets met overgevoeligheid of allergie temaken heeft.Wie kan mij hier een uitleg over geven,voordat ik al die moeite van het dieet voor niets doe.
Graag e-mailen naar mebos@wanadoo.nl

ps Niet dat ik die moeite niet wil doen maar met een gezin van 4 kinderen schiet je er zelf nog wel eens bij in.


maandag, 24 oktober 2005 door roosie
hebt de ziekte van crohn wie kan me helpen


dinsdag, 11 oktober 2005 door jeroen
Ik heb zelf de ziekte cu en de ene tijd gaat het veel beter als de andere tijd. Iedereen heb het hier over een dieet maar kan het nergens vinden, kan iemand mij vertellen waar ik het kan krijgen. Want lees veel goede dingen hierover.

wubbe@texel.com


groetjes jeroen


maandag, 10 oktober 2005 door pieter
   zeer verhelderende site, vooral als je zoals ik 2 jaar geleden na ziekenhuisopname voor forse diverticulitis het bos ingestuurd wordt zonder een duidelijk dieet, hebben ze in Alkmaar nog geen kaas van gegeten. Ik ga nu het SC diet volgen en meldt me over enige tijd om te vertellen of dit werkt, ik heb er veel vertrouwen in (dat helpt natuurlijk al veel. Alle lezers cq patienten, sterkte en genezing!


zaterdag, 08 oktober 2005 door moederke
Mijn dochter zit voor een half jaar in AustraliŽ en heeft daar van de dokter ''Colofac''voorgeschreven gekregen. Werkt prima. Waarom is dit in Nederland niet verkrijgbaar?


dinsdag, 04 oktober 2005 door gerrit
wie kan mij informatie geven over de ziekte van Chrohn en het leven hiermee? Willeke ik heb onlangs hier een crosstrainer kekocht, mpet je ook eens kijken, groeten

http://www.strayshop.com


zondag, 02 oktober 2005 door Ellen
Ik vindt het raar dat je in dat dieet geen brood en crackers mag, want ik had juist gelezen dat je vezelrijk moet eten voor colitus ulcerosa. Ik heb het nu zelf 2 jaar en met de medicijnen die ik nu heb gaat het goed. Ik vindt zelf uit wat ik wel en niet kan eten.
Maar dit dieet is natuurlijk ook het proberen waard, want misschien val ik er wel van af, want door de prednison ben ik flink aangekomen.

Groetjes Ellen


zondag, 25 september 2005 door Renate Bos
Mijn naam is Renate Bos en ik ben moeder van 4 dochters.
Sinds 5 jaar heb ik Colitus Ulserosa.
Nu ben ik opzoek naar een geschikt dieet.

 
     
  Guestbook Entries  
 
dinsdag, 21 juni 2005 door anoniem
Hallowtjes alles goed..?
Ik zocht een site over een dieet puzzel dus eh,, als je habbohotel hebt zoek dan op !!spange!!tanga!! en stuur het dan op..!!

Doei Doei      


woensdag, 09 februari 2005 door Annemieke
  
Hallo allemaal, heel heel heel blij verrast met deze site, ik ga me gauw inloggen.
Zelf twee weken geleden begonnen met het SC dieet. Heb nu ruim acht jaar de ziekte van Crohn en dit is het eerste dieet waarbij ik na de eerste week mijn energie weer terugkreeg en daarbij ook nog eens gewicht verlies (3,5 kilo in de eerste twee weken).
Ben heel blij met deze duidelijke info op deze site en heb net het boek bestelt. Wil alles weten, wil niets fout doen. Voorlopig nog even geen fruit, aangezien ik daar nogal heftig op reageer.
Dank dank, en tot gauw !!

Annemieke


dinsdag, 08 februari 2005 door Yolanda
Ik vind het een fantastisch dieet. Nog maar net begonnen, maar zie nu al resultaat. Ik vind de yoghurt wel een beetje zuur, maar dat is niet belangrijk
Wat een mazzel dat het boek in het Nedrlands is verschene. Mijn Engels is zeer slecht.

Gezondheid allemaal!


maandag, 31 januari 2005 door amanda
HOI ALLEMAAL
IK BEN VANMIDDAG IN HET ZIEKENHUIS GEWEEST OMDAT IK AL EEN HALF JAAR ROND LOOP MET DIARREE DE ARTS VERMOED DAT IK DE ZIEKTE VAN CHRONE HEB EN IK BEN HEEL ERG BANG VOOR HET ONDERZOEK IK KRIJG EEN SCOPIE WIE KAN MIJ INFORMATIE GEVEN OVER DE PIJN EN OF JE HET WEL VOELT OMDAT IK EEN SLAAPMIDDEL KRIJG.
HOOP OP REACTIES
gROETJES...


donderdag, 27 januari 2005 door Yvonne
Hoi !

Ik heb sinds bijna 4 jaar Colitus Ulcerosa. Het ene moment is het erger dan het andere moment en een echt patroon hierin heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Ik vond op het internet informatie over dit dieet en vele positieve resultaten. Maar ik lees ook dat het vooral bij mensen die de ziekte van Crohn hebben helpt en in mindere mate ook bij mensen die CU hebben. Kan iemand mij vertellen over zijn of haar ervaringen met dit dieet in combinatie met CU ?

En nog een andere vraag; heeft iemand binnen dit dieet een goede suggestie voor een lunch die ik kan meenemen naar het werk (i.p.v. het gebruikelijke broodje kaas zeg maar ;-)

Groetjes Yvonne


zaterdag, 15 januari 2005 door Marleen
Hallo Allemaal,   


Ik ben Marleen en heb vanaf mijn geboorte al coeliakie,
Maar op mijn 12 (ongeveer) kreeg ik er ook Colitus ulserosa bij,
Waar ik achter kwam doordat ik buikpijn had en ontlasting met slijm en bloedverlies,
Later na vele onderzoeken kreeg ik de bevestiging
erg vervelend maar zoals al iemand in dit gastenboek zei : er voor weglopen heeft geen zin
na 11 jaar een tijd van behoorlijk rust kwam de schrik weer doordat ik het terug had
W€€r die vervelende ondezoeken (want die zijn zeer zeker geen pretje)
Nu sta ik weer onder controle bij een arts en slik 2x per dag salofalk
Maar ik wil dus effe laten weten dat ook deze combinatie van darmaandoeningen bestaat (wat ook voor mijn dokter een hele speciale ontdekking was)
Verder heb ik daar ook nog eens psoriasis (een huid aandoening) bij
erg vervelend maar het kan dus allemaal
zielig ben ik NIET want ik kan er altijd nog mee leven   
Maar misschien dat er wel mensen zijn die het zelfde hebben of er een tip aan hebben dat deze mogelijkheden bestaan

Hartelijke Groetjes Marleen


dinsdag, 21 december 2004 door sven
dinsdag, 21 december 2004 door sven
Hallo,

Mijn naam is Sven en ik heb last van PDS (prikkelbare darm syndroom), ik had het al een paar jaar maar het kwam maar zeer sporadisch voor. Nu heb ik het gedurende een maand en half en heb al verschillende onderzoeken laten doen. Zo heb ik al een echografie laten nemen waar niets op te zien was en ben ik al bij 5 dokters geweest en 1 specialist.
Nu, vrijdag, 24 december moet ik ook een coloscopie laten doen. Ik heb maar schrik dat ze weer niets gaan vinden en ik blijf geplaagd door buikkrampen, opgesputste buik, moeilijkheden bij het naar het wc gaan, steken in mijn zij enz....
GELIEVE ADVIES op mijn website, ik zou het zeer zeer zeer appreciŽren

logistsven@hotmail.com

Dank u,


dinsdag, 21 december 2004 door sven
Hallo,

Mijn naam is Sven en ik heb last van PDS (prikkelbare darm syndroom), ik had het al een paar jaar maar het kwam maar zeer sporadisch voor. Nu heb ik het gedurende een maand en half en heb al verschillende onderzoeken laten doen. Zo heb ik al een echografie laten nemen waar niets op te zien was en ben ik al bij 5 dokters geweest en 1 specialist.
Nu, vrijdag, 24 december moet ik ook een coloscopie laten doen. Ik heb maar schrik dat ze weer niets gaan vinden en ik blijf geplaagd door buikkrampen, opgesputste buik, moeilijkheden bij het naar het wc gaan, steken in mijn zij enz....
GELIEVE ADVIES


zondag, 26 september 2004 door Jacomien
Hallo allemaal,

Wat en gedoe allemaal. Ik ben net bezig en weet eigenlijk niet hoe en warar ik met wat moet beginnen.

Gelukkig deze site!!

groetjes  


maandag, 12 juli 2004 door Marga
Hi,

het is eigenlijk een succesverhaal zoals bijna alle voorgangers die in dit gastenboek hebben geschreven.
Ik was in 8 jaar tijd 30 kg aangekomen en had altijd ''last van mijn darmen'', volgens de dokter was het stress en na veel aandringen ben ik eens bij een internist geweest en heb in alle mogelijk openingen de meest vervelende slangen laten steken om vervolgens te horen dat er ''niks aan de hand is''. Ik moest maar veel vezels eten zoals volkorenbrood, fruit en groenten. Ik wist al dat ik niet tegen brood en melk kon dus er bleef weinig anders over; verder werd ik aangeraden minder vet te eten in verband met mijn gewicht.
Wel werd er doorgevraagd over de darmkanker van mijn vader alvorens mij te onderzoeken, dus je begrijpt waar mijn stress van toen vandaan kwam.
Ik ben op dieet gegaan met het Atkinsdieet, maar bleef toch last van heel veel dingen houden. Verder zoekend kwam ik deze site tegen en ben sinds 2 maanden serieus met het dieet bezig. Ik vind de scd yoghurt en room heerlijk dus eet daar gretig van, verder eet ik volgens het dieet meer dan ik ooit heb kunnen verdragen en met het verdwijnen van de pijn beginnen ook de kilo's te verdwijnen.
Kortom, een geweldige site en ik hoop dat meer mensen hier een oplossing voor hun problemen vinden.
Ik bezoek trouwens nog veel het Atkinsforum en als ik lees dat mensen darmproblemen hebben verwijs ik ze onmiddellijk naar deze site.
Met vriendelijke groet,

Marga

 
     
  Guestbook Entries  
 
zondag, 11 juli 2004 door Brenda
Hallo allemaal, ik heb een knulletje van 11 jaar, en al jaren ben ik aan het zoeken wat er nou precies mis is met hem. Dokter's, jeugd zorg, riagg, niemand kon mij of eigenlijk hem helpen.
Uiteindelijk via een vriendin bij een helderziende en natuurgeneesheer terecht gekomen.
Een voedings supplement en korreltjes en dit dieet.
En deze web-site voor meer info, ik heb het gevoel dat alle puzzel stukjes op z'n plaats vallen.
Jammer dat hier zo weinig over bekend is maar ik ben blij dat ik het gevonden heb.


dinsdag, 06 juli 2004 door Fons Dehouwer
Het was een fijn en interessant bezoek. Mijn eigen website is www.slimshape.be


vrijdag, 09 april 2004 door Hendrik
Halo

Mijn broer is eergisteren opgenomen in het zieken huis met darm problemen en gisteren zei de dokter dat hij de ziekte van chrone heeft. Zijn dikkedarm is volledig onstoken van binnen en van buiten. Zou hj lang in het zeknhuis moeten blijven voor dit.

thx


zaterdag, 07 februari 2004 door Pieter
In antwoord op Jan zijn bericht.

Hi Jan. Het kan waar zijn dat het Metamucil slijm bepaalde ontstekingen in lichte mate voorkomt of voorkomt dat ze zich verplaatsen. Het is een soort van beschermende slijmlaag op de darmwand die je darmen ook uit zichzelf al aanmaken. Het grote nadeel is dat je darmen, door die dikke slijmlaag, weinig voedingstoffen meer kunnen opnemen. Je kunt dus gaan wachten op andere klachten ten gevolge van voedingstoffen tekort. Als je je lichaam met het scdiet vrijwaard van complexe koolhydraten die je darmwand beschadigen, dan hoeft je darm geen beschermende slijmlaag meer te vormen, en kunnen alle voedingstoffen optimaal benut worden. Dan pas kun je echt genezen. Dat noem ik nou een win win situatie. Groet Pieter.

Quote: ''woensdag, 21 januari 2004 door Jan
Beste Mensen,
Ik heb al vele jaren de ziekte van Crohn en gebruik sinds een jaar of 10 Metamucil. Dit is een laxeer middel!!!! maar bij mij werkt het dus net andersom! Als je dit poeder oplost in water begint het vrij snel op behanglijm te lijken. Je moet voordat het zover is dus wel opgedronken hebben! deze ''behanglijm'' zorgt ervoor dat er op de darmwand een beschermlaag ontstaat, en deze laag voorkomt dat de ontstekingen zich constant verplaatsen en er nieuwe ontstekingen bij komen.
Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ook Metamucil gebruiken om de ziekte van Crohn onder de knie te houden.
Groeten: Jan''


dinsdag, 03 februari 2004 door harry
beste ed, dank je voor je site, ik heb al 2 jaar klachten van winderigheid reflux diaree boeren ectra,toen ik je site las ben ik begonnen met het introductie dieet en heb strict gehouden aan de voorwaarden ik woog 2 jaar geleden nog 90kg nu (heden 02-02-2004 )nog maar 60kg de heren artsen weten niet wat er aan de hand is gaven me nexium 40 voor me maag had een opgeblazen gevoel. nu niet meer voel me prima dan zij jouw ga er ajb mee door laat iedereen weten dat het sc dieet goed is en helpt. ik ben zeer medisch onderlegd ben medisch sportverzorger al 25jaar,de heren artsen zijn niet zo blij met me maar dat begrijp je wel .groeten harry


woensdag, 21 januari 2004 door Elma
Hai,

Toen ik plots in het ziekhuis belande bleek dat ik Collitus Ulcerosa had, bloed, eeuwig diaree, enzzz nog maar 40 kg en..bijna m'n dikke darm eruit. Na 5 weken mocht ik weg. Vervolgens kreeg ik een hele waslijst van medicijnen mee o.a. Prednison. Ik had trouwens al jaren last van vele kleine vage klachten. Allerlei artsen al gezien. De medicijnen daar ben ik binnen 2 maanden mee gekapt, het voelde of ik mijn lichaam aan het vergiftige was....beetje eigenwijs...zeer boze arts. Mezelf zwaar verdiept in het fenomeen en eventuele methodes. Zo'n 2 jaar later kwam ik op deze site terecht. Heel nuttig, een gedeelte van mijn voeding had ik uit eigen ondervindingen al aangepast...en op de site stond van alles wat ik nog niet wist...alleen sommige vage klachten bleef ik houden.

Wat blijkt nu weer een jaar verder. Ik heb dus ook last van een Candida infectie. Dit constateerde een arts. Gezien mijn bloed heb ik dit waarschijnlijk al langer. Nu moet ik me aan een nog heftiger dieet houden. Een aantal producten die ik volgens het dieet hier wel mag dat mag nu niet meer. En inderdaad.........nu beginnen de resterende vage klachten ook langzaam te verdwijnen!!!

Misschien handig om te weten voor andere.......

Veel sterkte!!!!!

Elma


woensdag, 21 januari 2004 door Jan
Beste Mensen,
Ik heb al vele jaren de ziekte van Crohn en gebruik sinds een jaar of 10 Metamucil. Dit is een laxeer middel!!!! maar bij mij werkt het dus net andersom! Als je dit poeder oplost in water begint het vrij snel op behanglijm te lijken. Je moet voordat het zover is dus wel opgedronken hebben! deze ''behanglijm'' zorgt ervoor dat er op de darmwand een beschermlaag ontstaat, en deze laag voorkomt dat de ontstekingen zich constant verplaatsen en er nieuwe ontstekingen bij komen.
Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ook Metamucil gebruiken om de ziekte van Crohn onder de knie te houden.
Groeten: Jan


zaterdag, 27 december 2003 door Piet
Beste Ed,

Een groot compliment voor je site.
Ik ben sinds 2 jaar c.u. patient. Ik heb Sc-diet in juni vorig jaar ontdekt en ben meteen met het dieet begonnen. In juni heb ik echter nog een prednison kuur gehad die ik in september helemaal afgebouwd heb i.o.m. de specialist. Tot nu toe gaat het uitstekend. De klachten zijn helemaal verdwenen .Ik ben ook de Pentasa dosering aan het afbouwen.(momenteel nog 2x 500 mg per dag, was 8 x 500mg). Ik woog 2 jaar geleden ca. 102 kg. Nu nog 80 kg. Ik voel me prima en ga binnenkort weer joggen en voetballen. Ik hoop in juni weer langzaam ''normaal '' te kunnen eten.

Bedankt,

Piet


zaterdag, 20 december 2003 door kristien
hallo
ik vind deze site superinteressant want ook ik ben al 15 jaar colitispatient en heb regelmatig opstoten .
Ik probeer geen klassieke geneeskunde te gebruiken en door zo'n sites te vinden heb ik weer de moed gevonden om er zelf voor te gaan door het dieet te volgen. Ik start er onmiddellijk mee en zal zeker nog iets van mij latern horen!
bedankt voor de duidelijke en grondige informatie
veel moed aan allen die ermee willen beginnen!


maandag, 24 november 2003 door Praktijk De Heerenlanden
Prima side & informatie om patienten met (vage) klachten te kunnen helpen !
Je bent wat je eet,echter 99,5% van de Ned.bevolking eet ,drinkt zich ziek.
Daarom is dit dieet belangrijk om gezond (er) te worden en te blijven.
Ook is dit dieet een stimulans voor energie en immuunsysteem e.t.c. .
Onze levenskwaliteit zal daardoor sterk verbeteren.
Dit is het beste natuurlijke,,medicijn,,om pathologieen in het lichaam weinig tot geen kans te geven.
Dus...er is nog hoop,ook voor U !

Koos Eshuis
,,De Heerenlanden,,
Praktijk voor Algehele Natuurgeneeskunde
Tel.:0183-631378

 
     
  Guestbook Entries  
 
donderdag, 16 oktober 2003 door Mayke
Een applausje voor Ed. Wat een fantastische site. Perfect in opbouw. Veel info. Er zijn vast duizenden mensen bij gebaat! Ga zo door Ed. Bedankt!


woensdag, 24 september 2003 door Pieter
Hi Koos en anderen, dit is het gastenboek, niet het forum om te vragen en te antwoorden. Om naar het forum te gaan kun je linksbovenaan naast ''Discussie:'' klikken.
Soms, als je na ťťn dag of twee dagen nog geen antwoord hebt gekregen op je vraag, is het beter om de vraag nog een keer te stellen, want dan is ie wellicht over het hoofd gezien tussen alle andere vragen.

Gr.


donderdag, 18 september 2003 door Ted
Al jaren sukkel ik met mijn gezondheid. onlangs ben ik begonnen met het scdiet dieet dat een zeer positieve uitwerking op mij heeft. Echter niet genoeg naar mijn zin, daarom ben ik naast het dieet begonnen met C-bioplex een kruiden complex om virussen en bacterien zeer snel te elimineren,deze combinatie heeft er toe bijgedragen dat zelfs inwendige aambeien pijnloos mijn lichaam hebben verlaten.


woensdag, 17 september 2003 door Evie
Beste Ed,

Sedert ruim ťťn jaar volg ik zeer nauwlettend het scdiet, dat ik dankzij jou ontdekt heb. Ik ben CVS-patiŽnte (of ME-patiŽnte). Sedert mijn kinderjaren had ik darmklachten: als kind en tiener hevige buikpijnen en obstipatie, de laatste 12 jaren dagelijks diarree en misselijkheid. Internisten hebben mij onderzocht zonder resultaat. Ik vermagerde geleidelijk van 54kg naar 45kg. Bij mijn zus werd coeliakie vastgesteld. Aanvankelijk probeerde ik ook een glutenvrij dieet alhoewel bij mij geen glutenintolerantie kon vastgesteld worden. Dit dieet hielp mij niet. Ik had wel vastgesteld dat het gebruik van suiker binnen de paar uren voor mij hevige diarree betekende. Ik wist ook dat ik lactose-intolerantie had, wat in de familie vrij algemeen is. Toen ik je site ontdekte vond ik het verhaal zeer logisch en zeer de moeite om te proberen. Het is voor mij een ongelofelijk succes geworden. Ik blijf hoofdzakelijk fruit, groenten, vlees of vis eten. Mijn gewicht is omhoog. Ik weeg nu bijna 50kg wat voor mijn gestalte juist van pas is.
Dankzij het dieet zijn mijn darmen veel rustiger en is de diarree volledig over. Wel blijf ik CVS-patiŽnte wat in mijn geval betekent een ernstige invaliditeit. Ik had gehoopt dat een betere vertering ook zou zorgen voor minder invaliditeit!
Ik dank je zeer om deze site.
Evie


dinsdag, 02 september 2003 door jettie
Hallo,
Ik ben heel blij met deze site.
Vanaf begin maart volgt mijn 13jarige dochter het scdiet, omdat ze coeliakie en crohn heeft. Vanaf de eerste week dat we het dieet hebben gedaan is ze opgeknapt en zijn haar klachten afgenomen. Ze is nu een half jaar op dieet en het gaat heel erg goed. We houden ons voor 100 procent aan de regels van scdiet en we hebben het gevoel dat we een wapen in handen hebben tegen crohn!!!!!!!!!!!!!!!!


donderdag, 17 juli 2003 door Heleen
Van mij helaas een kritische noot over het SCDiet.
Sinds augustus 2002 is de ziekte van Crohn bij mij weer flink aan het spoken. Na het lezen van alle positieve berichten over het SCDiet op deze en andere sites besloot ik dat te proberen. Ik bestelde het boek van Elaine Gottschall, gaf mijn vegetarische levensstijl op en begon half augustus vol goede moed met het basisdieet. Dit heb ik een krappe maand volgehouden omdat mijn klachten maar niet wilden verminderen. Ik viel zoveel af dat ik uiteindelijk besloot het basisdieet toch maar aan te vullen met andere toegestane voedingsmiddelen. Ik heb me nog een aantal maanden strikt aan het dieet gehouden, maar zonder enig resultaat. Ik had nog hoop dat het dieet er in elk geval voor gezorgd had dat mijn klachten niet erger werden. Ook dat bleek niet het geval. Met de kerst (2002) ben ik weer gewoon gaan eten en ik merkte geen enkele verandering.
Ik ben blij dat het dieet voor zoveel mensen positief lijkt te werken en denk dat het zeker het proberen waard is, maar vraag me met alle positieve info op deze site wel af of er meer mensen zijn zoals ik. Mensen dus die het serieus geprobeerd hebben maar zonder resultaat. Graag reacties.


zaterdag, 21 juni 2003 door carolina
bij mij is het syndroom van OGILVIE vast gesteld, niet veel voorkomend maar als ik jullie verhalen lees komt het meer voor dan dat de doktoren weten en vaststellen,mijn dokter wist er ook niets van. het is een falen van de zenuwen van de darmen waardoor de peralstiek niet werkt. het voedsel/ontlasting blijft in de darm zitten waardoor er teveel en verkeerde bacterien in de darmen koliekaanvallen veroorzaken en die zijn levensbedreigend.het is zeg maar de ergste vorm van spastisch darm syndroom. kenmerkend zijn pijn in de bochten van de darm je voelt het eten erdoor heen gaan, geen winden kunnen laten, opgezwollen buik,maag en slokdarm. tijdens zo'n koliekaanval kan de darm een diameter hebben van 14 cm. terwijl 3a4 cm. normaal is, waardoor de andere organen weggedrukt worden.ook is er geen darmwerking hoorbaar. het is een erg onbekend syndroom getuige dat veel medici het niet kennen en er zelfs op internet niets over te vinden is, maar het bestaat toch echt. bij kankerpatienten is het wel bekend omdat na bestraling of chemo de darmweking korte of lange tijd niet werkt.
ik heb nu medicijnen t.w. duspatal 1 a 2 keer daags, movicolon 2 p.d.
magnesiumoxide 4 maal 2 p.d., tramal 100mg. 2 p.d. en ik gebruik yakult 3 maal daags. verder eet ik 6 kleine porties eten per dag, draag geen strakke kleding, zefs mijn b.h. doet pijn, maar b.v. positiebroeken en broeken met een elastieke band, met een lang shirt erop. probeer genoeg beweging te krijgen. op zich is het te doen maar doordat ik 4 keer p.d. naar toilet moet is werken onmogelijk. ook weet ik dat rugliging de aandoening verergerd.


dinsdag, 20 mei 2003 door Tanja
Hallo,

Vandaag ben ik bij de internist geweest en is mij verteld dat ik CU hebt.
Toen ik thuis kwam ben ik gelijk informatie op het internet gaan zoeken.
ik kwam per toeval op deze site en ga vanf nu het dieet gelijk proberen. Het enige wat ik zelf hoop is dat ik nu eens eindelijk van die buikpijn af komt. Weten jullie nog een paar tips voor mij?
Groetjes Tanja


maandag, 12 mei 2003 door Angela
Hallo Ed en de anderen,
Ik ben erg blij met de informatie op de website en ben ook meteen begonnen met het dieet. Mijn buik is na 1,5 week al een stuk rustiger en de diarree is eindelijk over. Goed begin toch? Ben alleen erg moe en voel me vreselijk slap (niet echt gek na 8 weken diarree) maar val nu nog meer af door het SC dieet. Gelukkig las ik dat dat normaal is in het begin, zo ook het weinig energie hebben. Ik doe nog wel rustigaan met vlees want dat at ik al een jaar of 4 niet meer. En ik maar denken lekker gezond bezig te zijn met mijn dieet van veel groente, fruit en grote hoeveelheden complexe zetmelen. Ik ben nu echt aan het afkicken.
Groeten,

Angela


maandag, 28 april 2003 door Jeanette
Ik ben een vrouw van 54 en heb al mijn hele leven een prikkelbare darm (duspatal werkt goed) en sinds 28 jaar een lactose-intolerantie. Ik heb al in heel veel WCs gezeten want ik blijf echt niet thuis zitten want dan zou ik mijn leven in de wacht zetten en uiteraard is het ook wel eens een enkele keer fout gegaan. Dat zit in de taboesfeer terwijl je na het douchen toch weer schoon bent. Het gekke is dat ik op vakantie minder last van diarhee heb dan thuis.
Volgende week wordt er een darmpoliep verwijderd, daar zie ik erg tegen op.
doei

 
     
  Guestbook Entries  
 
zaterdag, 26 april 2003 door jurgen
ik ben een man van 36 en heb van mijn 14 jaar de ziekte van crchon
ik ben nu al drie keer geopereerd ik had het aan mijn dunne darm en ziet nu al tot aan mijn dieke darm ik ben ook veel moe maar ik ben verpliecht van gaan te werken omdat ik anders de kosten niet kan betaalen ik kan soms niet uit mijn bed van de spierpijn maar ik moet voor te gaan werken ik krijg geen verzekering voor de kosten te deken van het zieken huis zijn er mensen die mij wat raad kunnen geven over alles van deze ziekte veel groetjes aan iedereen en sterkte ps laat de moet nooit gaan
  


zaterdag, 05 april 2003 door Veerle
Beste mede-chronisch zieken,

samen met een stel vrienden (allen met Crohn of Cu) verzorg ik een site voor jongeren (tot ong. 30 jaar) die een van deze ziektes hebben. Kom gerust eens een kijkje nemen als je een vraag hebt die je aan lotgenoten wilt stellen, of bekijk een van de lopende discussies!
het adres is http://www.ccjongeren.tk


dinsdag, 18 maart 2003 door sjerp
Hoi ik ben een jongen van 21 jaar en ik heb al drie jaar last van de ziekte van crohn in ernstige mate. Ik heb nu zo'n beetje alle medicijnen gehad die er zijn en de internist heeft de moed ook bijna op gegeven.
Ik ben echter maandag met het dieet begonnen en ik hoop dat het mij helpt, want na drie jaar in de onzekerheid te hebben gezten hoop ik dat ik nu weer normaal mijn werk op kan pakken.

Vriendelijke groet


maandag, 10 maart 2003 door tjonky
hallo,

ik ben een jonge man van 25 .
enkele jaren geleden kreeg ik te maken met de ziekte van chrone.
ik heb me nu al dikwijls de vraag gesteld of dit nu niet definitief te stoppen is.
als er iemand een sugestie heeft kan dan deze altijd op deze site zetten.


bedankt


zondag, 09 februari 2003 door marlies
Hallo,

Fijn dat er zo'n informatieve website is. Ik heb nu 1 jaar last van een prikkelbare darm, in 1 jaar tijd heb ik nu voor de 3e keer erg last, voornamelijk veel pijn, een opgezette buik en boeren laten, de bekende klachten, heel vervelend. Bedankt ed dat je de informatie zo toegankelijk maakt.


maandag, 03 februari 2003 door Richard
Ik heb al jaren af en toe last van slijm en bloed bij mijn ontlasting die vaak erg dun was. De diagnose was Colitus Ulcerosa; medicatie Asacol Mesalazine. Vlak nadat ik met het dieet ben begonnen (na 1 week al) was het bloed weg en werd het slijm minder. Na 2 maanden was ik er helemaal vanaf en was mijn ontlasting zelf weer normaal. Een aardig bijverschijnsel was dat mij bloeddruk ook weer normaal was en dat mijn gewicht van 78 kg naar 70 kg is teruggegaan zonder daar extra inspanning voor te hebben moeten verrichten. Nu ik weer 4 maanden ''normaal'' eet is alleen mijn gewicht weer opgelopen naar 75 kg maar heb ik verder nergens last van.
Dit dieet is zeker het proberen waard!!!
Succes!


woensdag, 11 december 2002 door Petra
Hallo,

Ik ben al jaren aan het tobben er is nu uiteindelijk colitis ulcerosa uitgekomen. Ik ga vandaag beginnen met het dieet, lijkt me heel erg moeilijk maar ik ga er voor.
Hele duidelijke site en het zal ook zeker een steuntje in de rug geven om door te gaan.

Petra


donderdag, 31 oktober 2002 door anita
Hallo,

Ik ben moeder van een 18 jarige zoon bij wie in juni de ziekte van chrone werd ontdekt. Momenteel gaat het redelijk en dient hij per dag 3 x 2 pentasa's in te nemen.
Ik heb het dieet aan hem voorgesteld maar spijtig genoeg wilt hij er niet aan beginnen.
Ik probeer nu ongemerkt zijn voeding aan te passen maar dat is een hele opdracht.
Het grootste probleem is natuurlijk de broodmaaltijd.

Verder maakt ik mij de grootste zorgen over zijn vermoeidheid. Kan ik daar iets concreet aan doen? Momenteel is hij werkloos maar als de vermoeidheid niet betert zie ik hem niet kunnen gaan werken

Moeder met zorgen


zondag, 27 oktober 2002 door Ad
Hallo Ed,

Na ongeveer een maand zoeken op internet naar een Nederlands talige website die over een Crohn dieet gaat, heb ik jouw website ontdekt (gelukkig). Ben al een tijd op zoek naar een dieet wat de ziekte van Crohn en Bechterew kan verlichten of laten verdwijnen. Dit was dus precies wat ik zocht. Nu maar afwachten of het werkt!

Wat de website betreft: Hele mooie en informatieve website die op al mijn vragen antwoord geeft. Ga zo door.

Groetjes,

Ad


zondag, 06 oktober 2002 door richard
zeer informatieve site, ik heb hier al veel uit kunnen leren.
vanaf november begin ik met het dieet.
moet eerst alles op een rijtje hebben met de te gebruiken ingredienten.  

 
     
  Guestbook Entries  
 
woensdag, 02 oktober 2002 door josthenatural
ik sta versteld van de informatie al blijft een zoeken naar de juiste persoollijke oplossingen en die zijn niet voor iedereen gelijk. Zoveel mensen zoveel meningen.
Feit is dat veel docters nog veel ter leren hebben


zaterdag, 14 september 2002 door Joost
Met belangstelling de artikels gelezen, ik ga het maar eens proberen. Ik heb al 12 jaar last in lichte mate van de ziekte van Crohn.
met vriendelijke groet


dinsdag, 03 september 2002 door Glenn
Hoi Ed,

Bij mij is colitus ulcerosa geconstateerd. Ik heb soms wat vervuiling maar kan alles.
Ik ben het dieet aan het uitproberen. Ik doe een proef van 2 weken om te zien of ik het kan. In het bijzonder, hoe ik op die manier een volwaardige voeding tot mij kan nemen.
Bij mij is colitus ulcerosa geconstateerd. Ik heb soms wat vervuiling maar kan alles.


donderdag, 25 juli 2002 door ellen
fantastisch, dit dieet. Eigenlijk lijkt het al erg op het dieet dat wij nu volgen, toch zullen we nog wel wat moeten schrappen!
Ikzelf ga het zeker doen, of ik ook mijn kinderen kan motiveren om nog meer in hun dieet te gaan snijden is de vraag. Het zou ze zeker goed doen maar ze vinden het al zo moeilijk om een uitzondering te zijn. Ze eten nu nog wel frites, chips naturel en fructose.......
In ieder geval wil ik u bedanken voor de introductie van dit dieet.
Moeder van een gezin met 5 coeliakiepatienten.


zaterdag, 20 juli 2002 door Carla
Overtuigd en de wil om het dieet te proberen, kan ik maar niet bedenken wat ik als lunch kan eten en vooral wat ik kan meenemen tijdens werkdagen.
Heeft iemand een tip?


donderdag, 13 juni 2002 door Danny Kuperus
hoi je moet echt wel doorzettingsvermogen hebben om aan dit dieet te wennen, gelukkig zijn er veel dingen die ik echt niet kan verdragen en dus ook niet gebruik.
top dat er zo uitgebreid aandacht aan besteed is veel succes.


dinsdag, 14 mei 2002 door Lotte
Na een wat betere bestudering heb ik het gevonden over de vis. Dat mag. Ik ben erg tevreden over de site. Ga zo door!   


dinsdag, 14 mei 2002 door Lotte
Hallo,
Het lijkt me erg moeilijk om het dieet te volgen. Ik ben een echte broodeter en het amandelmeel is moeilijk te krijgen heb ik hier gelezen. Ik ben wel erg benieuwd hoe het zit met vis, want daar hou ik ook erg van!
Groeten Lotte


zondag, 12 mei 2002 door Wim
Erg goed en duidelijk uitgelegt Ed.
Ik gebruik al vanaf 1997 het SCD dieet voor mijn Crohn kan echter nog niet helemaal van de prednison afblijven.
Voel me door dit dieet wel veel beter (kan nu weer halfe dagen werken).
We moeten ons niet boos maken op de doktoren maar onze energie richten op het versprijden van de boodschap dat een koolhydraat arm dieet beter voor ons allemaal is omdat we in onze gene nog steeds de jagers en verzamelaars zijn.


vrijdag, 03 mei 2002 door Philip
Erg goede documentatie! Als voedingstherapeut heb ik ervaring met soortgelijk dieten. Waar je wel op moet letten is dat je niet te mager wordt, i.e. niet onder een quetelet index van 18 komt.
Dit dieet kan ook helpen bij candida en voedselallergieen en voedselintolleranties.
Deze site is een heel belangrijk initiatief!

 
     
  Guestbook Entries  
 
maandag, 22 april 2002 door Carola
   Hai Ed,
Echt een super site ik ga het zeker proberen. Ik vind het een erg uitgebreide site en ook mooi duidelijk. Wat ik wel vervelend vind is dat als je op een link klikt dat er niet een nieuw scherm geopend word, zodat je tussen twee site's heen en weer kunt schuiven voor vergelijkingen.
Verder helemaal top.

Groetjes Crooltje


maandag, 18 maart 2002 door Albert
Al 20 jaar heb ik last van een steeds terugkerende Colitis Ulcerosa. Ik heb altijd het idee gehad dat bepaalde etenswaren de symptomen verergerden. Mijn specialist houdt vol dat het dieet niets uitmaakt. Ik ben heel blij om nu eens een andere mening te lezen. Ik ga het dieet direct proberen. Ik ben er nu al van overtuigd dat het zal helpen.


donderdag, 14 maart 2002 door Cynthia
Hallo, ik vind het een zeer leuk en interissante website. Ik heb namelijk de ziekte van Crohn sedert juli deze zomer. Ik was op zoek naar recepten voor mij en hier heb ik gevonden wat ik nodig had. Bedankt.
Doe zo verder Cynthia


zondag, 24 februari 2002 door Martyn
Werkelijk een meesterwerk. Zonder te schromen of te overdrijven kan ik zeggen dat het werkt ! Waarom willen dokter niet dat patienten genezen ? it's all about the money, donnot trust doctors !

vr.gr.

Ed, ga svp. door met deze site !


vrijdag, 22 februari 2002 door Ed
Welkom bij het gastenboek van www.SCDiet.nl .

Laat me weten wat je van de site vindt.

Bedankt,

Ed

 
     


Index   Let op: De advertenties hieronder bevatten waarschijnlijk recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet:
 
Stel vraag in forum