Veel gestelde vragen | Forum Index | SCDiet.nl Index | FAQFAQ    ZoekenZoeken     GebruikerslijstGebruikerslijst       RegistreerRegistreer  ProfielProfiel    InloggenInloggen      
 
Fruitvlaai mislukt wat doe ik verkeert?

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Vragen en opmerkingen over SCDiet Recepten
Onderstaande advertentie kan recepten en pillen bevatten die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
sarra



Geregistreerd op: 11-6-2005
Berichten: 39
Woonplaats: Baarn

BerichtGeplaatst: Zo Jul 22, 2007 4:22 pm    Onderwerp: Fruitvlaai mislukt wat doe ik verkeert? Reageer met quote

Heb de fruitvlaai volgens recept bereid maar hij valt uit elkaar en het is gewoon weer meel maar dan gebakken.
Wat doe ik verkeert?
Hij viel eigenlijk al uit elkaar voordat ik de vlaaibodem bedekte het was een korrelige suptantie.
Wat zal er verkeert aan zijn gegaan? Crying or Very sad

Groetjes Sarra
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Yahoo Messenger
piano



Geregistreerd op: 4-11-2005
Berichten: 1486
Woonplaats: Zwaagwesteinde

BerichtGeplaatst: Ma Jul 23, 2007 8:50 am    Onderwerp: Reageer met quote

Hoi Sarra

Heb je het precies zo gedaan als in het recept beschreven staat, met dezelfde ingrediënten en hoeveelheden?? Dan zou er niets mis moeten gaan, ik heb hem ook al eens gemaakt, en dat ging prima.

gr Annemiek
Naar boven
Onderstaande advertentie kan recepten en pillen bevatten die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Jeanette



Geregistreerd op: 23-10-2003
Berichten: 1199
Woonplaats: Leiderdorp

BerichtGeplaatst: Ma Jul 23, 2007 6:50 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Hoi Sarra,

Laten we er ff zonder dollen naar kijken;

Fruitvlaai

200 gr. amandelmeel
80 gr. gesmolten kokosolie
1 tl. kaneel
2 el. fijn gemalen biologische lijnzaad
blik fruit (op sap) naar keuze, bijv. kersen, perziken, ananas of een combi.
250 ml. vruchtensap (uit die blikken)
15 gr. gelatinepoeder ( of 3 blaadjes)

Deeg maken van bovenstaande ingrediënten en daarmee een ingevet en met amandelmeel bestrooide vlaaienbodem vorm bekleden. Ongeveer 20 min. in de oven op 200 graden.
Je kunt de bodem vullen met fruit naar keuze en er daarna de in vruchtensap opgeloste gelatine overheen gieten. Op laten stijven in de koelkast


Het is dus de bodem die uit elkaar valt hè? Misschien zou je er een eiwit extra door kunnen doen dan bindt dat beter. En laat de bodem goed afkoelen na het bakken voor je de vruchten in gelatine er oplegt. Persoonlijk zou ik er nog een beetje honing tussen smeren maar ik ben een zoetekauw.

Groetjes,
Jeanette (met gummetje Cool Cool Cool )
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
sarra



Geregistreerd op: 11-6-2005
Berichten: 39
Woonplaats: Baarn

BerichtGeplaatst: Do Jul 26, 2007 5:18 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Sorry dat ik nu pas reageer was een paar dagen weg.
Ik heb precies volgens recept gedaan is het de bedoeling dat je de afgekoelde bodem omkeert en de onderkant met vruchten doet want dan heb je een opstaant rantje en toen ging het verkeerd bij mij.

Groetjes Sarra.

P.S Of heb ik de verkeerde bakvorm?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Yahoo Messenger
piano



Geregistreerd op: 4-11-2005
Berichten: 1486
Woonplaats: Zwaagwesteinde

BerichtGeplaatst: Za Jul 28, 2007 9:49 am    Onderwerp: Reageer met quote

Hoi Sarra

ja, je moet die bodem dan inderdaad omkeren, zodat je een opstaand randje krijgt!
Laat even weten als het je toch gelukt is.

succes
Annemiek
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
sarra



Geregistreerd op: 11-6-2005
Berichten: 39
Woonplaats: Baarn

BerichtGeplaatst: Ma Jul 30, 2007 7:14 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Zal het zeker laten weten maar kom er deze week niet aan toe ik heb andere dingetjes gebakken nu zit de vrieser vol.Ik maak ook veel die taart bodem zonder bakken daar kan je zulke lekkere taarten mee maken.
Dus als ik volgede week de moet heb ga ik het weer proberen.

Groetjes Sarra.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Yahoo Messenger
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Vragen en opmerkingen over SCDiet Recepten Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Let op: De advertenties hieronder bevatten recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group