Geplaatst: Di Mei 01, 2007 11:00 am Onderwerp: help, pannekoeken??!!!
Na weken kippenbouillon te hebben gegeten voor de lunch (meest met gepocheerd ei)had ik vandaag zin in iets anders....
en dus vandaag heb ik voor het eerst pannekoeken gebakken....
banaan, ei, amandelmeel en boter....
was het een succes???
nou...niet echt.....
hoe krijg je een pannekoek, die fatsoenlijk omgedraaid kan worden..... en dan aan de onderzijde nog niet zwart geworden is...???????
bij mij was er geen samenhang in het deeg....
pas op een lager vuur, met veel geduld, zag de laatste er redelijk uit....
(af en toe heb ik toch zo,n hekel aan die rijpe bananensmaak )
Zelf gebruik in kokosolie ipv roomboter en ik laat hem altijd een poosje op heel laag vuur en met een deksel op de koekenpan staan. (Af en toe even kijken of hij al droog is) en dan laat ik de pannekoek van de pan op de deksel glijden en kiep die dan weer om in de koekenpan om de andere kant te laten 'bakken'. Het vergt even geduld, maar het lukt wel hoor. Als je de bananesmaak te overheersend vindt, kunt je geraspte kaas aan het beslag toevoegen, errug lekker Of je maakt een andere soort pannekoek, zónder de banaan (zie kookboek).
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
Let op: De advertenties hieronder bevatten recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")