Geplaatst: Za Mei 15, 2010 12:12 pm Onderwerp: Spinazietaart
Spinazietaart
750 gr spinazie, gewassen
3 el olie
150 gr pijnboompitten
2 t knoflook, uitgeperst
2 geklutste eieren
75 gr krenten
1 tl grof zeezout
Laat de spinazie 5 min. in een bak met aanbaklaag op laag vuur zacht worden (geen water toevoegen).
Lek de spinazie uit in een vergiet en laat hem afkoelen. Druk vervolgens het laatste vocht er zachtjes uit.
Maal de spinazie grof in een blender en zet het weg in een schaal.
Rooster de pijnboompitten, de knoflook en het zout in een koekenpan met olie goudbruin. Doe dit vervolgens bij de spinazie en roer als laatste de krenten en de geklutste eieren erdoor.
Vul een springvorm met dit spinaziemengsel en bak het 30-40 min. op 175 graden.
Rooster ook het zeezout, tot het goed droog is. Het moet nog wel wit zijn. Voeg het zout bij het zaad in de vijzel en roer rustig met de stamper, steeds in dezelfde richting. Het moet geen pasta maar ook niet een al te fijn poeder worden. Het is lang houdbaar maar vers is het het lekkerst.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
Let op: De advertenties hieronder bevatten recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")