Veel gestelde vragen | Forum Index | SCDiet.nl Index | FAQFAQ    ZoekenZoeken     GebruikerslijstGebruikerslijst       RegistreerRegistreer  ProfielProfiel    InloggenInloggen      
 
Weekendstoofpotje (stoofgerecht)

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Allerlei aparte SCDiet recepten
Onderstaande advertentie kan recepten en pillen bevatten die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
piano



Geregistreerd op: 4-11-2005
Berichten: 1486
Woonplaats: Zwaagwesteinde

BerichtGeplaatst: Di Okt 13, 2009 9:00 pm    Onderwerp: Weekendstoofpotje (stoofgerecht) Reageer met quote

Weekend stoofpotje

2 (magere) runderlapjes
Een halve fles rode wijn
1 ui
150 gr sperzieboontjes
1 ongekookte biet of een winterwortel
1 afgestreken tl kruidnagelpoeder of 6 hele kruidnagels
3 stukjes foelie
4 knoflookteentjes
3 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
2 takjes verse rozemarijn
1 theelepel zout
(4-seizoenen) peper uit de molen
Franse roomboter

Marineer eerst het vlees met de groenten 24 uur in de koelkast voordat je dit gerecht in de slowcooker gaat bereiden.
Je gaat als volgt te werk:
Snij de ui, sperzieboontjes en de biet of de winterwortel in blokjes, kneus de jeneverbessen met het lemmet van een stevig mes en pers de knoflookteentjes uit.
Doe het vlees in een passende schaal, schenk de wijn erover (het vlees moet geheel ondergedompeld zijn), voeg de groenten en kruiden toe, behalve het zout en de peper
Dek af met huishoudfolie en laat marineren in de koelkast

Week de slowcooker 20 minuten in water
Haal het vlees nu uit de marinade en dep het goed droog met keukenpapier
Strooi de theelepel zout uit over de beide rundvleeslapjes en peper het vlees naar smaak
Schroei het vlees snel dicht in een weinig roomboter in een koekepan op hoog vuur
Bak het vlees tot het goudbruin wordt
Blus de jus af met een beetje marinade
Haal het uit de pan, laat enigzins afkoelen en snijdt het in blokjes van 5 cm
Leg het vlees met jus in de slowcooker en giet de rest van het marinademengsel er overheen
Bereid het gerecht in 8 uur gaar in de slowcooker.

Proef de marinade vlak voor het opdienen, breng eventueel nog op smaak met zout en peper
Verwijder de stukjes foelie, laurierblaadjes, takjes rozemarijn en de hele kruidnagels als je deze hebt gebruikt in plaats van kruidnagelpoeder
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Allerlei aparte SCDiet recepten Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Let op: De advertenties hieronder bevatten recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group